Dakdekkersbedrijf

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Dat het ook best kwetsbaar kan zijn ontdek je wanneer er een flinke storm met regenbuien over ons land is heengetrokken. Op zolder ontdek je opeens tot je grote schrik lekkage. Je kijkt op je dak en ontdekt dat er door de storm dakpannen van hun plek zijn geraakt. Een lekkage met wateroverlast is het gevolg. Dat is voor veel mensen hun eerste contact met het dakdekkersbedrijf.

Dakdekkersbedrijf

Wat doet een dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf houdt zich eigenlijk bezig met alle werkzaamheden die te maken hebben met een dak en de bedekking daarvan. We hebben een aantal van die werkzaamheden voor je op een rijtje gezet.

  • Een nieuwe dakbedekking aanleggen. Bij de bouw van een huis komt het dakbedekkersbedrijf de eerste laag dakbedekking aanleggen. Er wordt gekozen voor een dakbedekking die je architect heeft bedacht. Daarbij wordt gekeken naar de huizen in de omgeving. Er mag immers geen compleet afwijkende dakbedekking op een huis zitten waardoor dit enorm afwijkt van de omgeving. De dakdekker wordt geselecteerd op de ervaring met een bepaald soort dakbedekking. Doorgaans wordt er gekozen voor dakpannen, maar een plat dak met bitumineuze dakbedekking zie je ook steeds vaker in het straatbeeld terugkomen
  • Een dakconstructie aanleggen. Een goed dak heeft een stabiele dakconstructie. Deze constructie kan door een aannemer worden gemaakt, maar het komt ook vaak voor dat deze werkzaamheden door de dakdekker worden uitgevoerd in combinatie met het dekken van het dak. De dakconstructie bestaat uit draagbalken en steunbalken. Daarop wordt een onderdak aangebracht wat als basis dient voor het uiteindelijke dak wat je aan de buitenkant ziet zitten. Een dakconstructie kan worden aangelegd voor diverse daken. Je mag denken aan een schuin dak maar ook aan een plat dak. Een dakconstructie voor een rieten dak is nog weer een verhaal apart. Dit kan zelfs een dak zijn waar nauwelijks een onderdak bij aanwezig is.
  • Een dak herstellen. Een paar afgewaaide dakpannen terugleggen valt onder de werkzaamheden van de dakdekker. Feit is dat je tegen de tijd dat dit gebeurt nogal eens ontdekt dat je dak ernstig aan vervanging toe is. Dakpannen moeten namelijk een lange tijd mee gaan en daar is de constructie op aangepast. Na een jaar of 50 zijn dakpannen toe aan vervanging. Krijg jij een lekkage in een dak ouder dan 45 jaar, dan zal je eerdere aan het vervangen van de dakbedekking moeten gaan denken. Is een dak jonger dan 45 jaar, dan is een reparatie nog heel goed mogelijk.
  • Onderhoud aan dakgoten. De dakgoten kunnen ook heel goed door de dakdekker worden onderhouden. Vaak zal de dakdekker deze werkzaamheden uitvoeren als hij toch al voor andere zaken op jouw dak aan het werk is. Een nieuwe dakbedekking laat zich mooi combineren met nieuwe dakgoten. Er hoeft in dat geval maar één keer op jouw dak te worden geklommen door de dakdekker.
  • Schoonmaken van dekbedekking. Dakpannen kunnen een levensduur tot wel 50 jaar behalen. Er zal dan echter wel eens in de 10 jaar goed moeten worden gekeken naar de kwaliteit van de dakpannen. Dakpannen zullen door het weer een laagje mos krijgen wat het glazuur van de dakpannen aantast. Ze zullen daardoor kunnen gaan rotten en afbreken. Het mos kan ook onder de dakpannen gaan zitten wat ervoor zorgt dat de dakpan gemakkelijker kan afwaaien. Dakbedekking schoonmaken is dan ook een bezigheid van de dakdekker die je op den duur een hoop tijd en geld bespaart.

Hoe herken je een bonafide dakdekkersbedrijf

In de dakdekkerssector tref je helaas een behoorlijk hoog aantal ‘rotte appels’ aan. Dit zijn de dakdekkers die niet alleen een kleine lekkage op je dak willen herstellen, maar die daarnaast gelijk een hoop geld willen verdienen aan jou door je een compleet nieuw dak aan te smeren. Er zijn zelfs verhalen bekend van mensen die een compleet nieuwe dakconstructie nodig zouden hebben volgens de dakdekker. Het is dan ook goed om een aantal zaken te bekijken voordat je in zee gaat met een dakdekkersbedrijf.

  • De dakdekker die spontaan bij je aanbelt. Na een hevige storm wordt er bij je aangebeld. Het is een Iers sprekende man die jou vertelt dat je een lekkage op je dak hebt. Hij wil dit graag voor je verhelpen tegen vergoeding. Voor je er erg in hebt zit de man al op je dak en worden er dakpannen losgerukt. Willekeurig worden ze terug gelegd. De rekening is hoog en de ravage is groot. Dit soort dakdekkers moet je buitenhouden. Je doet er zelfs verstandig aan de politie te bellen want dit zijn illegale praktijken.
  • De dakdekker die je opzoekt op internet. Je kan altijd kijken op internet naar de reviews die over een dakdekker worden geschreven. Op een onafhankelijke vergelijkingssite zie jij gelijk of de dakdekker die jij wil inhuren wel goed werk aflevert en of de prijs wel klopt.

Offertes opvragen

Een dakdekker is niet goedkoop. Wil jij een goede en betaalbare dakdekker inhuren, dan vraag je eerst offertes op. Dan kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.