Kosten glazen dak serre met opening

Een serre is voor veel woningbezitters een lang gekoesterde wens. Het zorgt ervoor dat je het hele jaar door buiten kan zitten en van de zon kan genieten. Er zit ook een nadeel aan een serre. In de zomermaanden tijdens een hittegolf kan het er onaangenaam warm worden. In dat geval is het ideaal om een glazen serre met een opening in het dak te kopen. We keken voor je naar de mogelijkheden maar ook naar de bijbehorende prijzen.

Welke soorten serres zijn er en wat zijn de kosten

 

Welke serre koop je Specificaties Prijs per welke eenheid berekend Prijs per eenheid
Tuinserre Basic uitvoering

Mogelijkheid voor open dak

Per vierkante meter Vanaf 755 euro
Tuinserre luxe Luxe uitvoering

Woonkamer serre

Mogelijkheid voor open dak

Per vierkante meter Vanaf 1650 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Een serre moet je nooit zomaar zelf gaan aanleggen. Het materiaal is zodanig zwaar en onhandelbaar dat dit voor een klusser gevaarlijk is. Je kan wel zelf alvast bepaalde werkzaamheden doen voor de aannemer komt om een tuinserre te plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld de bestrating van je terras al weghalen voor de aannemer komt. Deze kan dan gelijk de fundering gaan aanbrengen en je tuin voorbereiden voor de komst van de serre.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan ruim je alvast het terras waar de serre komt te staan leeg. De aannemer kan dan sneller aan het werk gaan om de serre met open dak te plaatsen. Je zou ook alvast een looppad kunnen maken zodat de aannemer gemakkelijk met de materialen op de werkplaats kan komen. Een uurtje loon van de aannemer heb je zo terugverdiend.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van een serre met open dak uitvoeren door de aannemer. Je geniet dan de volle garantie op de werkzaamheden en bovendien weet je zeker dat je geen omkijken hebt naar de werkzaamheden.

Hoe is de prijs samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een serre met open dak heb je zelf in de hand.

  • Keuze 1: Hoe luxe moet jouw serre zijn. De uitvoering van de serre bepaalt voor een heel groot gedeelte de prijs van de serre. Een luxe woonserre is een kostbare aangelegenheid per vierkante meter. Een basic uitvoering is veel minder kostbaar. Het grote verschil zit in de uitvoering.
Welk type serre kies je Luxe woonserre Basic serre
Stroomaansluitingen Meerdere stroomaansluitingen gerealiseerd in de serre ten behoeve van woongebruik Geen stroomaansluitingen gerealiseerd
Ondervloer Luxe ondervloer, verhoogd en voorzien van buitenvloerbedekking Eenvoudig opgehoogd stenen terras.
Verlichting Ingebouwde verlichting in de plafondbalken en aansluitpunten voor verlichting in de staande gedeeltes Geen ingebouwde verlichting, geen aansluitpunten voor verlichting.

 

  • Hoe groot moet de serre worden. De serre staat per vierkante meter uitgesplitst. Dit houdt in dat de prijs van een serre in eerste instantie navenant zal oplopen naar mate jouw serre meer vierkante meters heeft. Komt een serre boven ongeveer 20 vierkante meters uit, dan is de aannemer uit de ‘opstartkosten’. Dit wil zeggen dat hij zijn reiskosten en huur van het gereedschap om de serre te maken heeft terugverdiend. Vanaf dat moment zal de prijs per vierkante meter iets teruglopen. Voor een grote serre betaal je dus naar verhouding iets minder dan voor een kleine serre.
  • Welk dak systeem wil je. Een serre met open dak kan je op meerdere manieren kopen. Je kan kiezen voor een systeem waarbij je het dak kan wegschuiven waardoor een opening ontstaat. Dit systeem werkt met rails en neemt redelijk weinig ruimte in. Het is daardoor wel een redelijk kostbaar systeem. Kies je voor een serre met draai/kiep-ramen in het dak, dan het je bij mooi weer iets minder leefruimte. De kosten van draai/kiep ramen bovenin je dak zijn echter lager dan die van een systeem met rails.
  • Wil je een zonwering ingebouwd hebben. Een serre kan in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Het wordt dan ook aangeraden om een zonwering te laten inbouwen in je serre. Een zonwering kan bijvoorbeeld bestaan uit screens. Deze kunnen in het frame van de serre worden verwerkt om alleen bij zon te worden uitgerold. Screens kosten meer maar bieden jou in je serre aanmerkelijk meer comfort.

Praktisch en goedkoop

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je door een serre met een open dak door offertes op te vragen. Jij kan offertes krijgen door een paar gegevens in te vullen. Jouw voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 

 

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.