Kosten glazen dak dakbedekking

Voor jou als woningbezitter is je eigen huis een heerlijk bezit. Toch is er iets waar bijna iedereen over klaagt. Je huis heeft te weinig ruimte en te weinig licht. Je zou in een dergelijk geval kunnen verhuizen naar een andere woning met meer ruimte en grotere ramen, maar je zou ook een aanpassing in je eigen woning kunnen doen. Met een glazen dak krijg je een heel ander huis. We keken voor jou naar de kosten van een glazen dak.

Hoeveel kost een glazen dak

Voordat je verder leest over de eigenschappen van een glazen dak zullen we eerst met de deur in huis vallen; het kostenplaatje. Een glazen dak is namelijk een erg kostbare aanschaf. Het is dan ook een keuze die je weloverwogen moet maken. We hebben de kosten voor je uitgesplitst per vierkante meter.

 

Wat wil jij kopen Grondslag prijs Wat is de prijs
Een glazen dak Per vierkante meter Tussen 250 en 400 euro

 

  • Als je handig bent. Heb je een dicht dak en wil je dat voor een deel laten vervangen door een glazen dak, dan zijn er zaken die je zelf kan doen als klusser. Je kan bijvoorbeeld zelf op de dag dat je dak wordt vervangen de dakpannen kunnen verwijderen op het gedeelte waar het glazen dak komt te zitten. Met zagen in het binnendak moet je uiteraard wachten tot het dakdekkersbedrijf met het glazen dak arriveert. Je wil tenslotte niet nodeloos met een open dak zitten. In een regenachtig land als hier is dat vragen om problemen.
  • Als je een beetje handig bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan zou je bijvoorbeeld de dakpannen kunnen afvoeren nadat ze van je dak zijn verwijderd. Met een aanhanger breng je de dakpannen naar de gemeentewerf. Je bespaart de dakdekkers daarmee behoorlijk wat werk. Je bespaart daardoor ook wat op het arbeidsloon van de dakdekkers.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden die komen kijken bij het plaatsen van een glazen dak over aan de dakdekkers. Je betaalt dan de volledige prijs, maar je weet ook zeker dat je de volledige garantie krijgt op de werkzaamheden. Je hebt geen omkijken naar de werkzaamheden.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

De prijs van een glazen dak heb je zelf in de hand. We hebben de keuzes op een rij gezet.

  • Van welk materiaal wordt jouw glazen dak gemaakt. De prijs van een glazen dak per vierkante meter hangt voor het grootste gedeelte af van het materiaal waar je dak van wordt gemaakt. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van gelaagd glas wat doorgaans zelfs overloopbaar is. Dit glas kan voorzien zijn van een UV werende folie. Dit maakt de prijs wat hoger, maar het zorgt er ook voor dat het niet enorm warm wordt onder het glas. Daarnaast kan er een isolatielaag zijn aangebracht in het glas waardoor het gelijk een geïsoleerd dak wordt.
  • Welk hangen sluitwerk laat je aanbrengen. Een glazen dak is een soort open invitatie voor ongenode gasten. Je doet er dus goed aan om jouw glazen dak te laten voorzien van goed veiligheidshang- en sluitwerk. Dit is vooral praktisch wanneer er bewegende delen in je glazen dak zitten.
  • Laat je bewegende delen in je glazen dak aanbrengen. Een raam kan je doorgaans open zetten om wat frisse lucht binnen te krijgen. Het is dus heel prettig als dit bij een glazen dak ook kan. Er moet dan wel een speciaal schuifframe of kantelsysteem in het glazen dak zitten om dit mogelijk te maken. De aanwezigheid van deze technische mogelijkheden maken het verschil tussen een glazen dak van 250 euro en 400 euro.
  • Wil je zelfreinigend glas. Natuurlijk wil jij niet iedere 6 weken je glazen dak hoeven te wassen. De glazenwassers zullen een dergelijk dak ook niet aandurven. Je kan daarom het beste kiezen voor een zelfreinigende laag op je glas. Dit zorgt ervoor dat water niet kan blijven liggen op je dak en dat kalk zich niet kan afzetten tegen je glas. Deze coating kost behoorlijk wat per vierkante meter, maar je haalt die kosten er naderhand door het mindere onderhoud wel weer uit.
  • Laat je gelijk zonneschermen aanbrengen. Het behoeft geen toelichting; een glazen dak kan voor behoorlijk wat warmte in de zomer zorgen. Je kan dan ook het beste screens laten plaatsen die je in de zomer kan dichttrekken zodat de warmte buiten blijft maar jij wel van het licht op je zolder kan genieten.

Praktisch besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op een glazen dak doe je met offertes. Die vraag je op met onderstaande button. Jij kan daardoor besparen tot wel 30 procent.

 

 

 

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.