Salaris dakdekker

Als woningeigenaar krijg je gegarandeerd met bepaalde specialisten te maken wanneer het aan komt op het onderhoud en reparatie van je woning. Een van die beroepsgroepen is de dakdekker. De dakdekker bel je wanneer er een lekkage in je dak zit of wanneer het tijd is dat jouw verouderde pannendak wordt vervangen. We keken voor jou naar het salaris van een dakdekker.

Hoeveel bedraagt het salaris van de dakdekker

We hebben rondvraag gedaan bij een aantal als zzp werkende dakdekkers en grote dakdekkersbedrijven. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk salaris wil je opvragen Specificatie Salaris berekend per welke eenheid salaris
Salaris van een dakdekker Salaris van een dakdekker in loondienst, werktijden van 39,5 uur per week Per maand Gemiddeld 1850 euro
Uurloon van een dakdekker Uurloon voor een dakdekker, werkzaamheden nieuwbouw Per uur Gemiddeld 39 euro
Uurloon van een dakdekker Uurloon van een dakdekker, werkzaamheden onderhoud bestaande bouw Per uur Gemiddeld 45 euro
Uurloon van een dakdekker Uurloon van een dakdekker,werkzaamheden reparatie bestaande bouw Per uur Gemiddeld 35 euro

 

  • Als je een handige klusser bent. Ben je zelf een handige klusser, dan zou je een dakdekker wel kunnen helpen als hij bij je dak komt werken. Het is echter niet aan te raden om zelf de werkzaamheden van de dakdekker uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld als de dakdekker een nieuwe dakbedekking komt aanleggen zelf de oude dakpannen behoedzaam verwijderen. Denk er dan wel aan dat je dit doet met behulp van een dakpannenlift. Dit werkt een stuk sneller, maar daarnaast heb je op die manier ook de minste kans op ongelukken.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je slechts een beetje handig als klusser, dan zou je bijvoorbeeld de dakdekker een handje kunnen helpen door de dakpannen met een aanhanger af te voeren naar de gemeentewerf. Je bespaart op die manier toch al snel drie kwart uur werk uit. Je kan ook alvast het pad naar het dak vrijmaken waardoor de dakdekker snel aan het werk kan gaan.
  • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden van de dakdekker door de professional uitvoeren. Je hebt dan geen omkijken naar het werk en weet bovendien zeker dat je de volle garantie krijgt op de uitgevoerde werkzaamheden.

Het verschil tussen een dakdekker in loondienst en een zzp-er

Als je werkzaamheden hebt voor een dakdekker kan je twee verschillende dakdekkers inhuren. Je kan gebruik maken van de dakdekker die in loondienst is bij een groot dakdekkersbedrijf. Je betaalt in dat geval een vast uurloon wat met het dakdekkersbedrijf is afgesproken. Vaak is er al gereedschap aanwezig wat zo kan worden gebruikt. Dit hoeft dus niet meer te worden gehuurd. Bij het uurloon zit van alles inbegrepen zoals premies die voor de werknemer moeten worden afgedragen maar ook overheadkosten. Dit zijn zaken die ervoor zorgen dat je een dakdekker van een groot bedrijf een behoorlijk hoog salaris betaalt.

 

Een dakdekker die als zzp werkt betaal je aanmerkelijk minder per uur. Deze dakdekker moet zelf zijn premies afdragen aan de belastingdienst, maar van overheadkosten is geen sprake. Gereedschap moet doorgaans worden gehuurd voordat er met de werkzaamheden aan jouw dak kan worden begonnen. Een dakdekker die zzp komt werken bij jou is dan ook een stuk aantrekkelijker. Bijkomend voordeel is dat een zzp dakdekker zich meer zal inspannen om jou als klant te behouden dan een dakdekker die in loondienst voor een groot bedrijf werkt.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

De prijs van een dakdekker kan verschillen. Waar zit dat verschil? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Huur je een dakdekker via een groot bedrijf of een zzp-er. Een dakdekker via een groot bedrijf kost doorgaans meer dan een dakdekker die als zzp-er werkt. Voordeel van een dakdekker via een groot bedrijf kan zijn dat deze sneller bij jou ter plekke is doordat er meerdere monteurs en dakdekker in een regio werkzaam zijn. Een zzp-er wil nogal eens een volle agenda hebben waardoor hij niet snel kan langskomen.
  • Keuze 2: Moet de dakdekker op een plat dak of op een schuin dak werken. Bij werk op een plat dak is doorgaans ander gereedschap nodig dan bij werk op een schuin dak. Een brander om bitumineuze dakbedekking mee te bevestigen is kostbaarder om te huren dan apparatuur om mee op een schuin dak te werken. Daar staat tegenover dat voor een schuin dak weer een dakpannenlift moet worden meegenomen. Toch zal er altijd een zeker kostenverschil in de diverse apparatuur zitten.
  • Keuze 3: Op welk tijdstip komt de dakdekker. Stormschade aan je huis gebeurt maar zelden tijdens kantooruren. Je kan dan ook zomaar een dakdekker in de avonduren of midden in de nacht nodig hebben in geval van nood. Schade in het weekend komt ook vaak voor. Voor dit soort tijdstippen betaal je uiteraard meer voor een dakdekker. Een meerwerktarief van 30 tot 60 procent is heel gebruikelijk.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een dakdekker door offertes te verzamelen. Dat doe je moeiteloos met één klik op deze knop. Jouw voordeel loopt op tot 30 procent.

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.