Kosten dakdekker zwart

Iedere woningbezitter weet het: als er werkzaamheden aan je huis moeten plaatsvinden is dat een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook niet voor niets dat mensen creatief worden wanneer er geklust moet worden aan een huis. Een van de posten de een professional inhuren zo duur maakt is de BTW. Er is door deze reden steeds meer vraag naar een dakdekker die zwart bij jou wil komen werken. We keken voor jou naar de kosten van een zwartwerkende dakdekker.

Een witte of een zwarte dakdekker

We zullen je eerst uitleggen wat het verschil is tussen een wit werkende of een zwart werkende dakdekker. Op die manier kan jij beter weloverwogen een keuze maken voor een klus.

 

Wat wordt er afgedragen Wit werkende dakdekker Zwart werkende dakdekker
BTW, 21 procent over materialen en 6 procent over werk Wel Niet
Premies voor WW, ZVW etcetera Wel Niet
Verzekeringspremie (voor ongevallen en arbeidsongeschiktheid) Wel Niet

 

  • Als je handig aangelegd bent. Een zwart werkende dakdekker zal sneller met jou willen samenwerken bij werkzaamheden aan je dak. Hij verleent hand en spandiensten in zijn vrije tijd, dus ook in het weekend. Dat zorgt ervoor dat mensen graag voor een zwart werkende dakdekker kiezen. Je kan in het geval van een zwart werkende dakdekker als ‘tweede man’ fungeren bij werkzaamheden op je dak.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan maak je bijvoorbeeld vast het pad naar jouw dak vrij zodat de dakdekker gemakkelijker aan het werk kan. Als er defecte dakpannen worden vervangen kan jij de oude dakpannen bijvoorbeeld afvoeren naar de gemeentewerf met behulp van een aanhanger.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden door de zwart werkende dakdekker doen. Je betaalt het arbeidsloon, maar hebt verder geen omkijken naar de klus.

Hoeveel bedragen de kosten van een zwart dakdekker

We hebben navraag voor je gedaan hoeveel je betaalt voor een zwart dakdekker. We kwamen tot de volgende tarieven.

 

Dienst die je afneemt Specificatie Prijs op basis van tijdseenheid Wat is de prijs per uur
Onderhoud door dakdekker Schoonhouden van dakpannen, verwijderen mos en algen en bevestigen los rakende dakpannen Per uur 33 euro
Reparatie door dakdekker Repareren van gat in dak door kapotte dakpannen of losrakende bitumen dakbekleding Per uur 378 euro

 

Waar moet je aan denken als je een zwart werkende dakdekker inhuurt

Een zwart werkende dakdekker loopt nogal wat risico. Een zzp-er zal zich hier waarschijnlijk sowieso liever niet aan wagen. Een medewerker van een groot dakdekkersbedrijf is wellicht wel bereid om zwart voor jou een klus uit te voeren. We hebben de redenen op een rijtje gezet.

  • Niet verzekerd tijdens zwart werk. Een dakdekker die zwart werkt is tijdens die werkzaamheden niet verzekerd tegen ongevallen en ziektekosten. Aangezien hij tijdens zijn werk op een dak staat loopt de dakdekker dan behoorlijk wat risico. Krijgt hij een ongeval tijdens het werk bij jou, dan is hij voor een langere tijd uit de running. De kans is groot dat jij hier de rekening voor krijgt gepresenteerd. De vraag is dan ook of jij dat risico wil nemen voor een paar euro voordeel.
  • Het risico van de FIOD. Ontdekt de belastingdienst dat een dakdekker zwart werkt, dan is de kans groot dat de FIOD ingrijpt. De boekhouding wordt in dat geval in beslag genomen wegens belastingontduiking. De dakdekker moet dan een boete betalen die de uren inhoudt die hij zwart heeft gewerkt, maar verhoogd met een standaard boetebedrag wat kan oplopen tot tienduizenden euro’s.

Opbouw van de prijs

Hoeveel jij betaalt aan een zwart werkende dakdekker heb je zelf in de hand met deze keuzes.

  • Keuze 1: Zelf inhuren of een uitzendbureau. Je kan een zwart werkende dakdekker zelf inhuren voor werkzaamheden. Op dat moment ben jij de opdrachtgever. De dakdekker strijkt het geld zelf op, en is dus vrij om een bepaald tarief te hanteren. Hij zal doorgaans niet voor een tarief willen werken dat vele malen lager ligt dan zijn uurloon.
    Huur je een dakdekker via een Pools uitzendbureau, dan betaal je het loon van de dakdekker wat opgehoogd is met overheadkosten. Een Pool werkt echter wel voor een uurloon wat stukken lager is.
  • Keuze 2: Welke werkzaamheden moeten er gebeuren. Het soort werk bepaalt eveneens de prijs. Een plat dak wat op 3 meter hoog zit is een gemakkelijkere klus dan een schuin dak wat op 9 meter hoog zit. Een plat dak zal dan ook minder kosten met zich meebrengen dan een schuin dak.

Praktische bespaartips voor jou

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij een dakdekker inhuren, dan is het goed om vooraf offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes levert jou een voordeel op wat kan oplopen tot 30 procent.

 

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.