Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eens in de zoveel tijd zal u uw dak opnieuw moeten laten bedekken. Dit is een belangrijke stap die u het beste niet vergeet, want uw dak beschermt uw gehele woning tegen weer en wind. Als de huidige bedekking tekenen van ouderdom begint te vertonen, kunt u gaan beginnen aan het onderzoeken naar de opties en mogelijkheden die u heeft als u een nieuw dak laat plaatsen. Uiteraard zit hier een prijskaartje aan verbonden, maar deze is lager dan wanneer u gehele dak gerenoveerd moet worden omdat u het heeft verwaarloosd. Leest u hier verder over de veelgemaakte fouten van mensen die hun dak opnieuw laten dekken.

Geld besparen met een zwartwerker

Natuurlijk is het prima om geld te proberen te besparen op uw dakdekker. Een nieuw dak zal u gemakkelijk een paar duizend euro’s gaan kosten en u wilt dit bedrag natuurlijk zoveel mogelijk laag houden. Geld besparen met een zwartwerker is nooit een goed idee. Deze persoon is niet verzekerd, geeft geen garantie en is mogelijk niet ervaren in het aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Het is een te grote gok, vooral ook omdat u medeplichtig bent mocht er een ongeluk gebeuren. Hier vindt u alvast enkele tips waarmee u op andere manieren geld kunt besparen op uw dakdekker.

  • Tweedehands: soms worden er op de tweedehands marktplaatsen partijen dakpannen verkocht voor een mooie prijs. Misschien heeft iemand een huis gekocht en vonden ze de pannen niet mooi, of hebben ze per abuis een te grote of verkeerde bestelling geplaatst en zijn de dakpannen niet meer te retourneren. Als u wat tijd neemt om regelmatig de tweedehands markten in de gaten te houden, stuit u misschien op een koopje.
  • Groendak: dit type dak stond misschien niet bovenaan op uw lijstje, maar u kunt van een aantal financiële voordelen gebruik maken als u een groendak laat plaatsen. Zo kost het niet veel meer dan standaard dakpannen, maar is de levensduur gemakkelijk 70 jaar. En bij de meeste gemeentes kunt u een vergunning aanvragen als u een groendak laat plaatsen. Als laatste heeft een groendak ook een isolatiewaarde, waardoor u geld kunt besparen. Deze optie is zeker de moeite van het onderzoeken waard.

Alleen kijken naar de prijs

Betonnen dakpannen zijn aanzienlijk goedkoper dan dakpannen van klei of natuursteen. U kunt voor slechts €30 per vierkante meter al een nieuw dak laten leggen van betondakpannen. Het probleem daarmee is echter dat de levensduur van betonnen dakpannen gemiddeld maar 30 jaar is, terwijl u met dakpannen van klei gemakkelijk 50 jaar kunt doen. Leistenen hebben zelfs een levensduur van gemiddeld 90 jaar, wat betekent dat u deze investering in uw leven niet nog een keer hoeft te doen. Tenzij uw budget echt laag is, of u een andere reden heeft waarom de levensduur niet doorslaggevend is, kunt u dus het beste niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar wanneer het desbetreffende materiaal weer aan vervanging toe is. Op de lange termijn zijn materialen die iets duurder zijn in de aanschaf vaak juist goedkoper.

Niet direct ook isoleren

Als uw dak nog niet geïsoleerd is, dan is dit het moment om dat te gaan doen. Uw huidige dakbedekking wordt verwijderd en dat zal niet snel weer gebeuren. Dit is een unieke kans om geld te gaan besparen op uw energierekening en milieuvriendelijker te worden. Daarom kunt u nu net zo goed direct isolatiemateriaal laten aanbrengen onder uw dakpannen. Dit wordt ook wel een warm dak genoemd en is de meest effectieve manier om uw dak te isoleren. U heeft geen last van werkzaamheden binnenshuis, uw zoldermuren zullen niet dikker worden en als u dit tegelijkertijd met het vernieuwen van uw dakbedekking doet, kost het u ook minder. Bespreek deze optie daarom met uw dakdekker, want een betere kans krijgt u waarschijnlijk niet snel weer.

Geen onderhoudscontract nemen

Nadat uw nieuwe dakbedekking is geplaatst is het zaak dat u er goed voor zorgt. Als u uw dak regelmatig laat onderhouden zal u niet alleen minder gebreken ervaren in de toekomst, maar zal uw dak ook aanzienlijk langer meegaan. De meeste dakdekkers geven u de mogelijkheid om een onderhoudscontract met hen af te sluiten. Ze komen dan met regelmaat langs om uw dak te inspecteren, om kleine defecten te repareren, om de naden te controleren en om het dak schoon te maken. Voor een relatief laag bedrag per maand/jaar heeft u dan altijd een dak dat u optimaal beschermt en dat er verzorgd en netjes uitziet.

Uw dak niet laten impregneren

Voor €5 tot €10 per vierkante meter meer kunt u uw dak ook direct laten impregneren. Dit impregneermiddel beschermt het materiaal tegen regen en zorgt ervoor dat er een dun laagje op uw dak aanwezig is waar vocht geen invloed op kan hebben. Dat betekent dat regen gemakkelijker wordt afgevoerd, dat mos en algen problemen hebben om te hechten en dat het dak veel minder snel vuil wordt. Is er wel sprake van vervuiling, dan is het reinigen van het dak aanzienlijk simpeler. Voor een klein bedrag extra per vierkante meter kunt u zo de levensduur van uw dak verlengen.

Vergelijk offertes

Voor de exacte prijzen van dakdekkers uit uw omgeving vraagt u offertes op via onze vergelijkingstool. Deze offertes zijn vrijblijvend, dus u hoeft er niet op in te gaan. Tegelijkertijd zullen ze u een goed beeld geven van de actuele kosten voor dak dekken en krijgt u de unieke kans om geld te besparen door de beste deal uit te kiezen.


Laatste nieuws

De FPO dakbedekking; alles wat je moet weten

In het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden werd het al op

DIY dakdekken: hoe doe je het zelf?

Je kunt wel een dakdekker inhuren om je dak te leggen of

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een erkende dakdekker?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd