Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis én vrijblijvend

Je eigen woning is een kostbaar bezit. Alle woningeigenaren zijn het hier over eens. Wanneer je een woning koopt zal je direct letten op het uiterlijk van je huis. De taxateur zal je moeten inschakelen en die zal een dossier opmaken over de conditie waar jouw droomhuis in verkeert.Dan komt de herfst, en de eerste herfststormen razen over je huis heen. Dat is de ultieme test; doorstaat jouw dak de stormproef. In het geval van harde regen daarbij zal je kunnen zien of je dak nog goed was. Is je dak nog in goede conditie, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Is je dak echter in slechte staat van onderhoud dan is de kans heel groot dat je opnieuw aan de slag zal moeten gaan met je plafonds, muren en vloeren. Wanneer je dak het begeeft krijg je namelijk lekkage in je huis.

*Tip:

→ Vergelijk meerdere offertes en bespaar geld. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Een dak onderhouden, hoeveel kost dat

Een nieuw dak is op een gegeven moment onvermijdelijk en je weet dat je voor een kostenpost staat. Wanneer jij alleen je dak wil vernieuwen en niet met waterschade wil komen te zitten moet je dus eens in het jaar controleren of je dak nog in goede conditie is. Dit kan je eenvoudig berekenen door te kijken wanneer een dak is vervangen. Een dakbedekking heeft namelijk een bepaalde levensduur. We hebben daarom voor jou uitgezocht wat de kosten zijn van het onderhouden van een dak. We hebben voor zowel een plat dak als een hellend dak voor je op een rijtje gezet hoeveel het kost om een dak te laten onderhouden. De prijs die we opgeven is een ongeveer prijs per vierkante meter.

Welke dak-reparatie wordt er uitgevoerd Wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter
Een plat dak repareren: een zwak gedeelte vervangen Tussen 250 en 300 euro
Een hellend dak repareren: een paar zwakke dakpannen vervangen Tussen 150 en 350 euro
Vervangen van de nokvorsten Tussen 50 en 100 euro per strekkende meter
Vervangen van de dakpannen Tussen 65 en 100 euro per strekkende meter

 De prijs van een dakreparatie wordt altijd beïnvloed door een aantal factoren.

  • Als je handig bent aangelegd. Wanneer je weet hoe je een dak moet testen kan je zelf kijken op welke plekken er onderhoud of reparatie moet worden uitgevoerd. Dit scheelt weer een stuk op de nota van de dakdekker. Hij zal dan minder werk hebben. Let er wel op dat je geen zwakke plekken mist, anders krijg je alsnog lekkage.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben je niet handig, dan laat je de dakdekker kijken waar de zwakke plekken in je dak zitten, en de reparatie uitvoeren. Dit geeft jou de zekerheid dat je garantie hebt op de werkzaamheden van de dakdekker.

Hoe is de prijs van een dakreparatie samengesteld

De prijs van een dakreparatie wordt altijd bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de dakdekker laat komen voor reparatie.

  • Keuze 1: Is je dak toch toe aan renovatie. Jij kan denken dat je dak een aantal zwakke plekken heeft. Je dakdekker zou echter kunnen ontdekken dat er meer aan de hand is en dat je dak helemaal moet worden gerenoveerd. Dat is wel een extra kostenpost, maar het is goedkoper dan jaarlijks terugkerende bezoeken van de dakdekker om iedere keer weer reparaties uit te voeren.
  • Keuze 2: laat jij je dak opnieuw bekleden. Een renovatie van je dak kan eruit bestaan in het geval van een plat dak dat jij je dak met een nieuwe laag dakleer laat bekleden. In dat geval zou je kunnen kijken of je de oude laag dakleer kan laten zitten. Wanneer deze nog redelijk vlak ligt en geen rare hobbels vertoont kan je een nieuwe laag dakleer er overheen aan laten brengen. Dit heeft als gevolg dat er wel behoorlijk wat extra gewicht op je bestaande dak komt te liggen. Je moet dan ook kijken of de draagconstructie van je huis hierdoor niet in gevaar komt. Een dak laten bekleden over de oude laag heen scheelt de dakdekker een hoop tijd. Dat zijn kosten die hij dus niet aan jou zal hoeven door te berekenen.
  • Keuze 3: Een schoongemaakt dak voorkomt problemen. Een dakdekker kan overgaan tot het schoonmaken van je dak wanneer er bijvoorbeeld veel mos of algen tussen de dakpannen groeien. Dit voorkomt problemen in de toekomst. Op het moment zelf zal de dakdekker wat langer bezig zijn, maar ook dit voorkomt op de lange termijn beschadiging aan je dak.
  • Keuze 4: Laat je gelijk je dakgoten vervangen. Wanneer je dak nog niet toe is aan vervanging maar je dakgoten wel kan je besluiten dat de dakdekker je dakgoten moet vervangen. Op die manier weet je zeker dat je een goede afwatering hebt en dat je huis er tiptop uit ziet. Je kan er ook voor kiezen om je dakgoten wanneer ze beginnen te lekken te laten coaten van binnen. Hierdoor hoef je niet direct nieuwe dakgoten te kopen maar je laat een nieuwe laag aanbrengen waardoor ze weer jaren meekunnen.

Praktische besparingstips

Een dak laten herstellen is een behoorlijke uitgave. We geven je dan ook een paar handige besparingstips.

  • Ga voor kwantumkorting. Zijn je buren ook toe aan een dak herstel, nodig dan samen een dakdekker uit voor deze klus. De dakdekker zal efficiënter kunnen doorwerken en zijn apparatuur maar eenmalig hoeven te huren. Daarnaast zal het nooit zo zijn dat jij dan last krijgt van de wateroverlast van je buren omdat zij nog wel een slecht onderhouden dak hebben.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een dak onderhoud door offertes op te vragen. Hierbij krijg jij met één muisklik meerdere offertes van lokale dakdekkers in je mailbox. Je kan er je voordeel mee doen; het prijsverschil kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Mogelijkheden + soorten dakbedekkingen

Een dakbedekking wordt over het dak heen gemonteerd en zorgt voor extra

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook

Vijf goede tips bij het reinigen van je dakbedekking

Dakbedekking heeft de functie om je woning te beschermen tegen weersinvloeden. Tevens