Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is moeilijk om de kosten van de verzekering van een rieten dak aan te geven. Het is per situatie verschillend en het is beter om je situatie bij verschillende verzekeraars neer te leggen zodat je de uitkomsten met elkaar kan vergelijken. Hier kunnen dus ook niet de kosten van het verzekeren van een rieten dak gegeven worden, maar er kan wel het één en ander worden uitgelegd waar je mee rekening moet houden als je je huis met een rieten dak wilt verzekeren. Het eerste is het type dak dat je hebt.

*Tip:

→ Wat kost een rieten dak? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Traditioneel dak

Een traditioneel dak is een dak dat gemaakt is via een systeem dat al honderden jaren wordt gebruikt. Het riet wordt simpelweg op een raamwerk van latten en bakken bevestigd. Hierdoor kan je binnen tegen het riet aankijken. Dit heeft als voordeel dat het mooi lijkt en dat het goed ventileert, maar als nadeel dat het heel brandgevaarlijk is. Bovendien is de isolatiewaarde 0 en tegenwoordig worden deze daken ook niet meer gelegd. Het kan zijn dat jouw huis nog zo’n dak heeft.

Schroefdak

Bij het aanleggen van een schroefdak wordt het riet op een gesloten constructie gebonden. De voordelen hieraan zijn dat het dak geweldig isoleert en dat het een stuk minder brandgevoelig is. Je ziet het dak van binnen niet. In verband met de brandveiligheid en de isolatiewaarde worden tegenwoordig alle rieten daken zo gelegd.

Wat zijn de kosten van het verzekeren van deze rieten daken?

Het verzekeren van een schroefdak kan soms met dezelfde premie als dat van een huis met een dak van dakpannen. Je moet dan wel zo veel mogelijk maatregelen hebben genomen zoals het behandelen van je riet met een brandvertragend middel en het aanleggen van een sprinklerinstallatie op of in het dak. Bij verzekeringsmaatschappijen krijg je dan de maximale korting wat betreft je rieten dak.

Als je een traditioneel dak hebt, is het een beetje anders en kan je hogere premies verwachten. Echter hier kan je ook korting krijgen. Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat het dak van binnen niet meer zichtbaar is. Je kan het bijvoorbeeld aftimmeren met gips, dat is een zeer brandwerende stof. Verder is het verstandig om een sprinkler installatie aan te sluiten en een brand detectiesysteem aan te leggen. Bij verzekeraars krijg je daar ook korting voor. Zo kan je de kosten voor je verzekeringen zo laag mogelijk maken.

Hoe kan je geld besparen op het verzekeren van je rieten dak?

Er zijn een paar manieren waarop je geld kan besparen op het verzekeren van je rieten dak. De meeste hebben te maken met brandwerendheid en het treffen van bepaalde voorzorgsmaatregelen. Bovendien zal je jezelf beter voelen nu je dak optimaal beschermd is tegen brand.

  • Rietverzekering: een rietverzekering is een verzekering die speciaal zijn ontwikkeld voor huizen met rieten daken. Vaak kan je je bij deze verzekeraars voor een goed tarief verzekeren met dezelfde voordelen die je bij een andere verzekeraar ook krijgt.
  • Brandwerend middel: laat je dak één keer per jaar behandelen met een brandwerend middel. Als je een onderhoudscontract hebt zit dit er meestal bij begrepen.
  • Sprinklers: als je een sprinklerinstallatie op je dak hebt aangelegd, zal je voor korting in aanmerking komen bij de verzekeraars.
  • Alarmsysteem: als je een alarmsysteem hebt dat is aangesloten op rookmelders of alleen een goed brand detectiesysteem, dan krijg je ook korting bij de verzekeraars.
  • Schroefdak: mocht het een optie zijn dat je nog kan kiezen, neem dan altijd een schroefdak. Het is misschien minder authentiek, maar een stuk brandveiliger en dus goedkoper voor de verzekering.

Bespaar tot 40 procent met onze vergelijkingstool

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar tot 40 procent op je dak verzekering. Geef ons je gegevens door en wij kunnen binnen een korte tijd een aantal premies voor je opvragen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Deze kan je vergelijken met elkaar en zo tot de beste oplossing komen wat betreft je dak verzekering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook

Wanneer mag een dakdekker niet werken?

Een dakdekker heeft als taak een beschermende laag tegen sneeuw, water en

Een dakdekker inhuren in 2021

Is je dak toe aan een beschermende laag tegen de vele invloeden