Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Subsidie dakbedekking Het is absoluut een feit dat het plaatsen van (nieuwe) dakbedekking steeds gepaard gaat met een behoorlijke investering. Omwille van het grote bedrag dat een dergelijke investering met zich meebrengt gaan veel mensen op zoek naar een mogelijkheid om een subsidie te kunnen ontvangen. Vandaag de dag is dat evenwel niet het geval. Het feit dat er geen algemene subsidie voor dakbedekking meer bestaat heeft er wel voor gezorgd dat het kostenplaatje die het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking met zich meebrengt een stukje lager is komen te liggen. Wanneer je bestaande dakbedekking wenst te laten vervangen of wanneer je er gewoon nieuwe wil laten plaatsen is het evenwel wel steeds aangeraden om een vergelijking uit te voeren. Alleen op die manier kan je er namelijk op rekenen dat je dakbedekking kan worden gerealiseerd tegen de best mogelijke prijs. In bepaalde situaties kan je bovendien wel degelijk rekenen op een bepaalde financiële compensatie. Wij zetten deze situaties graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten van jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakdekkers.

Subsidie voor witte dakbedekking

Het is misschien een beetje opvallend, maar vandaag de dag is het mogelijk voor mensen die investeren in het plaatsen van witte dakbedekking om een subsidie te ontvangen. Deze subsidie geldt evenwel slechts in een beperkt aantal situaties. De warmteweerstand dient bijvoorbeeld toe te nemen met minimaal 1,50 m2 K/W in vergelijking met de oude situatie. Voor iedere vierkante meter te isoleren oppervlak kan bovendien worden gerekend op een maximaal bedrag van 30 euro. Waarom wordt er nu echter voor gekozen om witte dakbedekking te ondersteunen en niet de klassieke zwarte? Zeer eenvoudig. Witte dakbedekking beschikt over een hoge reflectiewaarde. Het is mede omwille van deze reden dat bijvoorbeeld een caravan, maar ook huizen in zuiderse landen steeds zijn voorzien van een wit dak.

Verdwijnen van bestaande subsidies

Tot 1 juli 2015 gelde voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking dat er een verlaagd BTW-tarief van toepassing was. De BTW voor het uitvoeren van herstellingswerkzaamheden werd gedurende enige periode verlaagd van 21 naar 6 procent. Vandaag de dag is dat evenwel niet langer het geval. Hetzelfde geldt ook voor de algemene subsidie voor dakbedekking die gedurende een lange tijd door de Nederlandse overheid werd aangeboden. Let wel, in bepaalde gevallen geldt hiervoor een uitzondering. Wanneer je er namelijk voor kiest om niet alleen je dakbedekking te vervangen, maar ook een verbeterde isolatie te voorzien wordt het immers een compleet nieuwe situatie. Voor het laten isoleren van je dak kan je uiteraard wel nog steeds rekenen op diverse subsidies evenals een BTW-verlaging.

Lees ook subsdies: plaatsing kunststof kozijnen en subsidie schuifpuien

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakdekkersbedrijf

De voordelen van een groendak

Al heel veel Nederlanders hebben gekozen om een groendak aan te leggen.

Mogelijkheden + soorten dakbedekkingen

Een dakbedekking wordt over het dak heen gemonteerd en zorgt voor extra

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook