Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis én vrijblijvend

Kosten dakdekker per uurHeb je een dakdekker nodig, maar heb je zelf de materialen geregeld? Wil je je dak laten onderhouden of wil je simpel kluswerk laten uitvoeren op je dak? Dan ben je vast geïnteresseerd in hoeveel een dakdekker kost per uur. Hier kan je die kosten vinden, wordt ook gekeken naar de kosten van de dakdekker per vierkante meter, kan je over de factoren lezen die de prijs van de dakdekker beïnvloeden en kan je ideeën vinden over hoe de kosten van de dakdekker te verlagen.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten per uur voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse dakdekkers.

De kosten van een dakdekker

Een dakdekker is er om verschillende taken op je dak uit te voeren. Natuurlijk kan hij een nieuw dak aanleggen, of het huidige dak repareren. Maar hij kan ook onderhoud uitvoeren op je dak of algemeen kluswerk doen zoals het repareren van een goot. De volgende tabel geeft de kosten van een dakdekker weer per uur voor de verschillende werkzaamheden.

Diensten Uurtarief
Onderhoud €35 per uur
Kluswerk €30 per uur
Nieuw dak leggen €30 – €45

Kosten per uur of per vierkante meter?

Of een dakdekker per uur of per vierkante meter betaald wordt, wordt meestal bepaald door de dakdekker zelf. Een bedrag per vierkante meter is veel gangbaarder, vooral als het een nieuw dak betreft. De prijs van de dakdekker wordt hier erg beïnvloed door de prijs van de materialen. Als je echter liever een bedrag per uur betaalt, kan je dit altijd bespreekbaar maken. Een dakdekker zal persoonlijk echter alleen van deze optie gebruik maken als hij zelf het eind van een project niet goed kan inschatten.

Prijzen per vierkante meter

Om je een idee te geven van de prijzen per vierkante meter, kan je de volgende tabel raadplegen. Hier vind je de prijzen voor het leggen van een nieuw dak met verschillende materialen, het repareren van je dak en van het maken van een nieuwe dakconstructie.

Prijzen dakbedekking Prijs per vierkante meter Levensduur
Plat dak
EPDM €25 – €75 50 jaar
Bitumen €40 – €60 25 jaar
Hellend- en gebogen dak
Betonpannen €20 – €35 30 jaar
Keramiek dakpannen €40 – €75 100+ jaar
Natuurleien €45- €210 30 jaar
Overzetdak €60 – €70 30 jaar
Riet €75 – €100 35 jaar
Kosten nieuwe dakconstructie €500 – €750 100+ jaar
Impregneren nieuwe dak €5 extra Nvt
Nieuwe dak ook isoleren €20 extra Nvt
     
Reparatie hellend dak
Dakpannen €125 – €200 Nvt
Leien €325 – €425 Nvt
Reparatie plat dak
EPDM €250 – €270 Nvt
Bitumen €250 – €275 Nvt

De factoren die de uurprijs van de dakdekker beïnvloeden

Terwijl je een uurprijs afspreekt met een dakdekker zal hij een aantal factoren gebruiken om deze te berekenen. Zo is er het type werk, de ervaring van de dakdekker, de regio en de omvang van de klus.

Het type werk en de moeilijkheidsgraad

De uur kosten bijvoorbeeld voor het leggen van een nieuw dak, worden bepaald door hoe arbeidsintensief de klus is. Het leggen van een Bitumen plat dak is een stuk minder arbeidsintensief dan het vervangen van keramische dakpannen. Voor het Bitumen dak zal je dan ook minder betalen per uur. Ook zal het duurder zijn om een dak te installeren op een lastige hoek of een rieten dak aan te leggen met veel ramen.

De ervaring van de dakdekker

Een ervaren dakdekker is duurder dan een beginner. Dit is logisch, je krijgt er een boel kennis en expertise bij die je anders niet zou hebben. Vooral bij het aanleggen van een specialistisch dak zoals een rieten dak kan je niet zonder deze kennis. Dit reflecteert ook in het uurtarief.

De regio

Een dakdekker in de Randstad kan aanzienlijk duurder zijn dan een dakdekker uit de provincie. Soms lopen deze kosten op tot €10 per uur, dit is niet gering. De prijsverschillen komen door het verschil in concurrentie. In de Randstad worden de prijzen duurder aangeboden dus kunnen andere dakdekkers daar in mee gaan.

De omvang van de klus

Een dakdekker staat er vaak open voor als je hem een groot project aanbiedt voor een lager bedrag per uur. Als je een twee-onder-één-kap woning laat bedekken, zal de dakdekker een uurloon vragen dat lager is dan wanneer je alleen je eigen woning zou laten doen.

Hoe kan je geld besparen op het uurloon van de dakdekker

Het uurloon van de dakdekker spreek je van te voren af, en een groot nadeel voor jou is dat je van te voren niet weet hoeveel de kosten zullen gaan zijn. Daarom kiezen niet veel mensen voor deze optie, de totaalkosten zijn niet in te schatten. Er zijn een paar manieren waarop je nog meer kan besparen op het uurloon van een dakdekker.

  • De ervaring: als het een simpele klus betreft, heb je niet persé een erg ervaren dakdekker nodig. Je kan dus geld besparen door een beginneling te kiezen.
  • Organiseer een groter project: laat de dakdekker een aantal taken uitvoeren op jouw dak of spreek met de buren en vraag of zij ook dak werkzaamheden hebben en doe dit samen. Door het project zo groot mogelijk te maken, kan je geld besparen op het uurtarief. De dakdekker kan namelijk efficiënter te werk gaan.
  • Kies een dakdekker uit de buurt: dit is altijd beter, omdat je dan geld bespaart op de voorrijkosten. Ook krijg je voor een bepaald uurtarief professionele kennis en connecties die een dakdekker van ergens anders niet heeft.
  • Hou het simpel: zorg er voor dat je klus simpel is, zoals het leggen van een dak van betonpannen. Hier zal de dakdekker minder geld voor in rekening brengen.

Bespaar nog meer door onze vergelijkingstool te gebruiken

Als je nog meer geld wilt besparen op het uurloon van je dakdekker, kan je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Dit is een volledig vrijblijvende manier om snel een aantal offertes te bemachtigen van dakdekkers in jouw buurt. Wij hebben alleen je locatie en specificaties nodig wat betreft de klus. Zo kunnen we doelgericht zoeken en je de offertes binnen een korte tijd sturen. Jij kan deze dan in je eigen tijd bekijken en een beslissing maken wat betreft jouw klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een erkende dakdekker?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd

De FPO dakbedekking; alles wat je moet weten

In het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden werd het al op

De kosten van dak reparatie na een hevige storm

Heeft je dak schade opgelopen na een zware storm, dan dien je