Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd in het aanbrengen van dakbedekking op je dak. Hier eindigt zijn takenpakket echter niet. Ten alle tijden voorziet hij je van advies. Hij leest en interpreteert werktekeningen, plant hierna de benodigde werkzaamheden in overleg met collega’s in en treft hierbij alle benodigde veiligheidsmaatregelen. Een dakdekker maakt ook gaten op het dak in het bitumen dicht en repareert overige zaken aan je dak. Als laatste maakt hij delen van het dak op maat en brengt toebehoren aan, zoals dakgoten en regenpijpen. En dit allemaal met de hoogste kwaliteit voor ogen.


Wat kost het om een erkend dakdekkersbedrijf in te huren?

De tarieven van de verscheidene dakdekkersbedrijven verschillen. Daarom is het handig om een offerte aan te vragen bij lokale dakdekkersbedrijven, zodat je van tevoren een goed overzicht hebt van de kosten die je kwijt bent. Hierin zijn de materiaalkosten en arbeidskosten van de dakdekker veelal inbegrepen. Door de offertes onderling te vergelijken kun je voor jouw klus de scherpste deal kiezen.

Welk uurtarief hanteren dakdekkers?

Naast materiaalkosten en voorrijkosten, vraagt een dakdekker een uurtarief tussen de €20 en €35. Ook kan de dakdekker je een vaste prijs laten betalen voor een klus of een vaste prijs per vierkante meter dakbedekking die hij legt. Dit is een betere afspraak, want betaal je per uur dan ligt het werktempo over het algemeen lager dan wanneer er een vaste prijs is afgesproken. Het uurtarief is afhankelijk van de ervarenheid van de dakdekker, de concurrentie in de regio en de moeilijkheidsgraad van je klus.

Ben je van plan een groen dak aan te leggen?

Dakdekkersbedrijven kunnen je ook helpen met het aanleggen van een groen dak. Aangezien dit een flinke investering is, die je pas na een aantal jaar terugverdient, is het fijn om te weten dat wanneer je een erkend dakdekkersbedrijf inschakelt om je groene dak aan te leggen, je in aanmerking komt voor een subsidie. Veelal wordt gesubsidieerd tot maximaal vijftig procent van de totale aanlegkosten.

Kies niet alleen voor goedkoop

Bij de aanvraag van offertes moet je niet alleen letten op de prijs, maar ook op de kwaliteit en garanties die een dakdekkersbedrijf je aanbieden. Wat is de prijs-kwaliteitverhouding? Ga je voor een te goedkoop bedrijf, dan zitten hier vaak risico’s aan verbonden. De dakdekkers werken bijvoorbeeld zwart, waardoor je ook strafbaar bent omdat je de belasting ontduikt. Of de dakdekkers bieden geen garantie aan voor wanneer er iets aan je dak kapot gaat. Daarnaast is het aangeboden contract vaak niet rechtsgeldig bij een verzekeraar en word jij aansprakelijk gesteld bij eventuele kosten door schade.

Hoe herken je een erkend dakdekkersbedrijf?

Een erkend dakdekkersbedrijf is in het bezit van een keurmerk. Deze keurmerken bieden jou als klant zekerheid over de kwaliteit van de dakbedekking, van de benodigde materialen en over de uitvoering van de werkzaamheden en ze bieden je garantie. Een professioneel dakdekkersbedrijf is aangesloten op:

  • Dak Meester: dit is een landelijk netwerk voor vakkundige dakdekkersbedrijven en de te gebruiken materialen voor hellende daken
  • Dak Merk: dakdekkersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen voor platte daken
  • Dumebo DWS: de brancheorganisatie van dakdekkersbedrijven die gespecialiseerd zijn in metalen daken
  • Komo: dit keurmerk zorgt ervoor dat er alleen hoogwaardige dakbedekking gebruikt wordt door de dakdekkersbedrijven.
  • VCA Certificaat: voor vakmannen die voldoen aan eisen omtrent veiligheid, milieu en gezondheid
  • Vebidak: branchevereniging die kwaliteit garandeert van dakdekkersbedrijven die kunststof dakbedekking en bitumen plaatsen

Voordelen van een professionele dakdekker

Het inhuren van een vakman heeft ondanks de kosten een aantal voordelen. Een dakdekker heeft altijd de juiste gereedschappen bij de hand, waar je zelf alweer naar een bouwmarkt zou moeten rennen. Door de ervaring van een dakdekker ziet deze meteen wat voor een dakbedekkingsmateriaal je nodig hebt, terwijl je zelf hier onderzoek naar zou moeten doen. Een dakdekker bespaart je kortom veel tijd. Daarnaast heeft een dakdekker de benodigde kennis van een klus en kan gelijk aan de slag. Er is geen ruimte om fouten te maken en een vakman zal deze daarom niet snel maken. Tevens doet een dakdekker onderhoud aan je dak, waardoor het hele dak onder de loep genomen wordt. Dit voorkomt dure reparatiekosten. Ook biedt een dakdekker garantie op het gebruikte materiaal.

Nadelen inhuren dakdekkersbedrijf

Een dakdekkers valt onder de gespecialiseerde beroepen, waardoor het uurtarief hoger ligt dan bij andere beroepen. Ook zul je door het gebruik van bouwmaterialen, zoals ladders en steigers, en door de vreemde mensen over de vloer wat overlast ondervinden. Deze nadelen wegen echter niet op tegen alle voordelen van het inhuren van een professional.


Laatste nieuws

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook

Een dakdekker inhuren in 2021

Is je dak toe aan een beschermende laag tegen de vele invloeden

De kosten van dak reparatie na een hevige storm

Heeft je dak schade opgelopen na een zware storm, dan dien je