Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis én vrijblijvend

Kosten dakopbouwSteeds vaker komt het echter voor dat een huis niet meer groot genoeg is voor het gezin wat erin woont. Er komen meer kinderen bij dan je van tevoren had ingecalculeerd, en je komt al snel slaapkamers tekort. Een laatste geval waarin een extra woonlaag nodig is, is wanneer je ouders niet meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Steeds vaker gebeurt het dan dat ouders bij hun kinderen komen inwonen en daar woonruimte voor nodig hebben. Er kan op dat moment worden besloten om een woonunit op de begane grond te laten bijplaatsen, maar wanneer dit niet mogelijk is zal er een woonlaag op de bestaande woning worden gebouwd. Met hulpmiddelen zoals een traplift blijft jullie woning dan voor iedereen toegankelijk.

*Tip:

→ Dakdekker nodig? Vergelijk dan eerst meerdere offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen.  Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers.

Wat is de prijs van een dakopbouw

Als je dit zo leest kom je tot de conclusie dat steeds meer mensen de behoefte hebben aan een extra woonlaag op hun huis. Zo’n extra woonlaag heet ook wel een dakopbouw. Het is een extra ruimte op je dak die vooral kan worden uitgevoerd wanneer je in een woning met een plat dak woont. De nieuwe woonlaag kan eenvoudig op de oude woonlagen worden gebouwd, mits er met een aantal bouwvoorschriften wordt rekening gehouden. Zo moet de daklaag worden verstevigd want een daklaag kan nooit als vloer voor een nieuwe woonlaag dienen. Bovendien moeten de muren doorgaans worden verstevigd voordat een nieuwe dakopbouw ook echt veilig kan worden geïnstalleerd. Het zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat een nieuwe dakopbouw een kostbare aangelegenheid wordt.

Je mag ervan uitgaan dat de prijs wordt bepaald door de grootte van je gewenste dakopbouw. Je zal moeten kijken naar de omvang in vierkante meters. Een grote omvang houdt echter niet in dat de prijs per vierkante meter hoger wordt. Een dakopbouw van grote omvang krijgt namelijk een lagere prijs per vierkante meter. Is een dakopbouw kleiner dan de onderste maat, dus kleiner dan 20 vierkante meter, dan zal een afwijkend tarief worden berekend

 

Wat is het aantal vierkante meters van de dakopbouw Prijs per vierkante meter in de budget uitvoering Prijs per vierkante meter in de standaard uitvoering Prijs per vierkante meter in de luxe uitvoering
Tussen 20 en 30 vierkante meter 1250 1450 1650 euro
Tussen 31 en 50 vierkante meter 1150 1350 1550 euro
Tussen 51 en 75 vierkante meter 1050 1250 1450 euro
Tussen 76 en 100 vierkante meter 950 1150 1350 euro
Groter dan 1010 vierkante meter 850 1050 1250 euro

 

De prijs van een dakopbouw wordt dus voor een groot deel beïnvloed door de uitvoering die wordt gekozen. Hier komen we later nog op terug.

Hoe is de prijs van een dakopbouw samengesteld

De prijs van een dakopbouw is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een dakopbouw laat plaatsen. We hebben deze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe luxe wil je het hebben.
  • Een dakopbouw in de budget uitvoering is behoorlijk basic. Het is een volledig weather-proof dakopbouw die bestand is tegen weer en wind, Daarnaast is hij van buiten compleet afgewerkt. Van binnen is zo’n budget dakopbouw echter nog behoorlijk kaal. Er zijn wel contactpunten voor de stopcontacten maar verder mag je alles zelf gaan aanleggen. De kozijnen in een dakopbouw van dit type zijn standaard van het goedkoopste materiaal en alleen in de grondverf gezet. Je zal ze dus nog zelf moeten gaan afwerken.
  • Een dakkapel in de standaard uitvoering is beter afgewerkt dan de budget uitvoering. De dakopbouw is weather-proof maar daarnaast is het raam afgewerkt met luxere kunststof- of houten kozijnen. De muren zijn behangklaar en de plafonds zijn afgewerkt met spuitwerk. De elektra is aangelegd, inclusief rookmelders.
  • Een dakopbouw in de luxe uitvoering is de meest complete variant. Hier zitten bijvoorbeeld ook lichtkoepels in verwerkt. De dakopbouw is direct geschikt voor bewoning.
  • Keuze 2: Wat voor trap wil je naar je dakopbouw hebben. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een luik met een vlizotrap maar dat vinden wij geen optie. Daarnaast kan je kiezen voor een vurenhouten trap of een luxere hardhouten trap. De afwerking van deze trap met schilderwerk of tapijt kan tegen meerprijs ook worden geregeld.
  • Keuze 3: Laat jij gelijk zonnepanelen monteren. Een dakopbouw biedt je de gelegenheid om je dak helemaal opnieuw in te richten. Daar waar je in eerste instantie misschien nog wat huiverig stond tegen zonnepanelen omdat je hele dak ervoor op de schop moest zal je er nu waarschijnlijk wel oren naar hebben. Je kan een deel van je dakopbouw gebruiken voor een omvormer en de bijbehorende kast waar de omvormer in staat weggewerkt. Zonnepanelen hebben een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is echter wel dat je enorm gaat besparen op je energierekening omdat je zelf je elektriciteit opwekt. Een omvormer en een set zonnepanelen worden ook steeds goedkoper waardoor het voor jou wel heel aantrekkelijk is om op deze manier wat geld terug te verdienen.

Praktische besparingstips

  • Informeer naar een bouwvergunning. Eigenlijk niet echt een besparing maar wel pijnlijk wanneer je er na de bouw van een dakopbouw mee wordt geconfronteerd dat je de plaatselijke bouwvoorschriften hebt overtreden. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom raden wij je altijd aan een bouwvergunning aan te vragen.
  • Overleg met je buren. Je ziet het steeds meer; meerdere mensen in één rijtje hebben een dakopbouw en profiteren van de extra ruimte. Wanneer jouw buren dit ook een goed idee vinden zouden jullie samen kunnen besluiten een dakopbouw te laten plaatsen. De aannemer kan efficiënter doorwerken en jullie kunnen de kosten van de aannemer delen. Deze hoeft slechts eenmalig apparatuur te huren en dat bespaart een behoorlijk stuk op de factuur.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een dakopbouw is een kostbare aangelegenheid en er zijn een heleboel aannemers die deze klus voor je willen uitvoeren. Onze tip is dan ook dat je offertes aanvraagt bij meerdere bouwbedrijven. Op deze manier weet je heel zeker dat je de laagste prijs betaalt. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Bekijk de top 3 beste dakdekkers in jouw regio:

henrys-totaal-bouw

Hennys Totaalbouw

Hennys Totaalbouw is een bouwbedrijf gevestigd in Schiedam, Nederland, dat verschillende bouw- Lees meer

Dak-logo-1-doorzichtig-web-1024×640-1

Steenbakkers Dakonderhoud

Steenbakkers Dakonderhoud is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in dakonderhoud en Lees meer

657ee77b5a248feefd7d576b

Dakiso B.V.

Dakiso BV is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in dak- en Lees meer

Laatste nieuws

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een erkende dakdekker?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd

Wanneer mag een dakdekker niet werken?

Een dakdekker heeft als taak een beschermende laag tegen sneeuw, water en