Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is goed om eens te kijken naar de kwaliteit van je dak en eens kritisch na te gaan of jouw dakbedekking de tand des tijds goed heeft doorstaan. Op het moment dat jouw dak aan vervanging toe is – doorgaans is dit ongeveer na een jaar of 25 – kan een nieuwe dakbedekking worden gekozen die een waardige vervanger is, maar met de moderne techniek erin verwerkt van nu.

Eén van die mogelijkheden is een kunststof dak. Zo’n kunststof dak is niet heel duur per vierkante meter, en op platte daken is het de meest toegepaste methode. Natuurlijk wil jij heel graag weten hoeveel zo’n kunststof dak nou kost en wij hebben dat voor jou uitgezocht.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse dakdekkers.

De kosten van een kunststof dak

Wanneer je een kunststof dak kiest kan je kiezen om het zelf te leggen of om het door de professional te laten aanleggen. We hebben de beide mogelijkheden voor jou op een rij gezet.

Zelf een kunststof dak aanleggen of laten doen door de professional Wat is de prijs van een kunststof dak per vierkante meter Wat zit er bij de prijs van een kunststof dak aanleggen inbegrepen
Kunststof dak zelf aanleggen 7 euro Kunststof dakbedekking, inclusief BTW.
Kunststof dak laten aanleggen door de professionele dakdekker 45 euro Kunststof dakbedekking, inclusief arbeidsloon en BTW op beiden

Wanneer je deze twee opties ziet zie je gelijk dat ze behoorlijk uiteen lopen. De prijs is als volgt opgebouwd:

 • Als je handig bent. Ben jij handig met dakbedekking, dan zou je ervoor kunnen kiezen om zelf de rollen kunststof dakbedekking uit te rollen over je dak. Je zal er dan echter wel aan moeten denken dat je een behoorlijke tijd bezig bent met het bevestigen van de dakbedekking. Het materiaal moet namelijk worden bevestigd met speciale lijm, en de pvc rol moet worden aangedrukt gedurende een lange tijd met een speciale verzwaarde roller. Dit materiaal zal je dan zelf moeten regelen.
 • Als je alles graag uit handen geeft. Op het moment dat jij niet handig bent met het aanleggen van kunststof dakbedekking, of wanneer jij geen zin hebt om uren lang over je dak heen te lopen met een verzwaarde roller kan je de hele klus uit handen geven. Je betaalt dan wel meer, maar hebt er verder geen omkijken naar.

Waar is de prijs van kunststof dakbedekking van afhankelijk

Hoeveel jij kwijt bent voor een kunststof dakbedekking is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt tijdens de aanschaf van een kunststof dak. We hebben deze keuzes voor jou op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: doe je het zelf of laat je het doen. Je las het net al; zelf doen is een keuze die aanmerkelijk bespaart op de totale kosten. Je zal je dan wel moeten bedenken dat een goed sluitend PVC dak behoorlijk bewerkelijk is bij de aanleg ervan. Je moet ervoor zorgen dat er een goede egale laag lijm zit tussen je onderdak en de kunststof bovenlaag. Bovendien moet deze kunststof bovenlaag goed en lang met een verzwaarde roller worden aangedrukt. Doe je dit niet goed, dan krijg je nooit een lekvrij dak.
 • Keuze 2: kies je voor opties. Wanneer je een kunststof dak laat aanleggen kan je ervoor kiezen om een aantal opties te laten inbouwen bij je dak. Deze opties kunnen ervoor zorgen dat je meer wooncomfort krijgt en dat je woning in waarde toeneemt. Eén van die opties is bijvoorbeeld een lichtkoepel laten aanbrengen in je dak. Hierdoor krijg je meer lichtinval in een ruimte. Je zal dan minder snel verlichting hoeven te gebruiken. Wanneer er toch aan je dak wordt gewerkt is dit een goed moment om zo’n optie te laten inbouwen.
 • Keuze 3: laat je gelijk isoleren. Een nieuw kunststof dak is niet zo heel duur. Je geeft wat geld uit voor een nieuw dak, maar dit is de ultieme gelegenheid om gelijk je dak te laten isoleren. Hiervoor is het namelijk nodig dat je dakleer wordt verwijderd. Op dat moment kan je een plat dak van buitenaf isoleren. Deze methode is de meest effectieve methode van isolatie maar wordt het minste gebruikt omdat het verwijderen van oud dakleer behoorlijk arbeidsintensief is. Isolatie is een uitgave die je eenmalig doet, maar het is ook een investering die je weer terugverdient door de jaren heen. Je hoeft namelijk minder te stoken doordat je nagenoeg geen warmteverlies hebt door je dak heen.
  Deze vorm van isolatie kan je natuurlijk uitbesteden maar wanneer je handig bent breng je zelf de isolatielaag aan.
 • Keuze 4: een nieuw dak of een nieuwe laag dakleer. Je kan natuurlijk kiezen voor een heel nieuw dak. De oude laag dakleer moet dan worden verwijderd en dit is een behoorlijke klus. De dakdekker zal deze kosten zeker in rekening brengen. Je kan dan ook kiezen om een oude laag dakleer die zwakke plekken begint te vertonen opnieuw te bekleden met nieuw dakleer. Wanneer de rest van het oude dakleer nog in goede conditie is, is dit zeker een optie. Denk eraan dat je wel je dak verzwaart hierdoor. Je moet dus eerst kijken of dit nog wel mogelijk is.

Praktische besparingstips

Een kunststof dak laten aanleggen is een aangelegenheid die redelijk in de papieren kan lopen wanneer je er een professioneel bedrijf voor inschakelt. Je kan echter heel eenvoudig besparen op deze kosten en we geven je dan ook graag een aantal handige besparingstips.

 • Werk samen met je buren. Een dakbedekker laten komen om een kunststof dak aan te leggen kost behoorlijk wat. De kans is groot dat jouw buren ook één dezer dagen toe zijn aan een ander dak. Het is dan ook heel logisch dat jullie samen een dakdekker inhuren. Op deze manier hoeft deze slechts éénmalig voorrijkosten te berekenen. Daarnaast zal de dakdekker ook maar één keer het materiaal zoals de verzwaarde roller hoeven te huren. Deze besparingen zie je terug op de factuur.
 • Doe een deel van de werkzaamheden zelf. Een dakdekker zal je altijd kosten berekenen voor het afvoeren van afval materiaal. Hieronder kan je verstaan de oude dakbedekking, maar ook oude lagen dakisolatie waar het weer in is gekomen worden doorgaans verwijderd. Wanneer je een busje hebt, of wanneer je de beschikking hebt over een aanhanger, kan je zelf deze materialen afvoeren. Het kan ook zijn dat je zelf al een bouwsteiger hebt omdat je bezig bent met een renovatie van je huis. Op dat moment kan de dakdekker zijn bouwsteiger wel thuis laten. Dubbel materieel is immers niet nodig.
 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op de kosten van een dakbedekker is heel eenvoudig, aangezien het grootste deel van de kosten bestaat uit arbeidskosten. Je kan dan ook heel gemakkelijk besparen door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één druk op onderstaande button. Jouw besparing kan oplopen tot wel 40 procent.
Lees ook: waterontharders

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De kosten van dak reparatie na een hevige storm

Heeft je dak schade opgelopen na een zware storm, dan dien je

Veelgemaakte fouten dak dekken

Eens in de zoveel tijd zal u uw dak opnieuw moeten laten

Werken dakdekkers nog wel veilig?

In juni 2021 werd Den Haag opgeschrikt door een explosie in een