Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis én vrijblijvend

Kosten dakdekker per m2Een dakdekker kan verschillende taken uitvoeren op je dak. Neem bijvoorbeeld onderhoud, renovatie, kluswerk of het leggen van een nieuw dak. Voor de meeste klussen vraagt de dakdekker een bedrag per vierkante meter en deze is afhankelijk van een aantal factoren. Hier kan je lezen over de kosten van een dakdekker, de factoren die deze kosten beïnvloeden en hoe je deze zo laag mogelijk kan houden.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten voor jouw klus? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale dakdekkers.

Het belang van een goed dak

Een goed dak is erg belangrijk, natuurlijk in eerste plaats omdat het je huis beschermt van weersinvloeden, kou en vorst. Een goed onderhouden en net uitziend dak zorgt er ook voor dat de prijs van je huis omhoog gaat. Vaak verlies je warmte door een slecht dak en kan het tochten in huis. En als er potentiele kopers langs komen, dan is het dak één van de eerste dingen die ze zien. Als deze er slecht uit ziet kan het zijn dat ze het huis niet willen kopen omdat ze de kosten voor een renovatie niet zien zitten.

De kosten per vierkante meter

Als een dakdekker de kosten per vierkante meter berekent, dan zijn deze kosten vaak afhankelijk van de materialen die er worden gebruikt. Dit kan zijn voor reparatie of voor aanleg van een nieuw dak. De enige kosten die soms per uur worden gerekend is voor klussen. Daar is moeilijk een oppervlak aan te geven en het is ook niet altijd even duidelijk hoeveel uur een dakdekker daar mee bezig gaat zijn. De kosten voor klussen zijn per uur gemiddeld €30. De kosten per vierkante meter vind je in de volgende tabel, deze zijn inclusief BTW en arbeidskosten.

Prijzen Prijs per vierkante meter Levensduur
Plat dak
EPDM €25 – €75 50 jaar
Bitumen €40 – €60 25 jaar
Hellend- en gebogen dak
Betonpannen €20 – €35 30 jaar
Keramiek dakpannen €40 – €75 100+ jaar
Natuurleien €45- €210 30 jaar
Overzetdak €60 – €70 30 jaar
Riet €75 – €100 35 jaar
Kosten nieuwe dakconstructie €500 – €750 100+ jaar
Nieuwe dak ook impregneren €5 extra Nvt
Nieuwe dak ook isoleren €20 extra Nvt
     
Reparatie hellend dak
Dakpannen €125 – €200 Nvt
Leien €325 – €425 Nvt
Reparatie plat dak
EPDM €250 – €270 Nvt
Bitumen €250 – €275 Nvt
Onderhoud €15 NVT

 

Factoren die invloed hebben

Dit zijn gemiddelde prijzen, ze kunnen veranderen naar aanleiding van bepaalde specificaties van je klus. De eerste factor die invloed heeft op de prijs is het materiaal. Dan kan het type werk de prijs ook beïnvloeden zowel als de moeilijkheidsgraad. Er is de ervaring van de dakdekker en de regio waar de werkzaamheden plaatsvinden. En als laatste kan de omvang van de opdracht ook verschil maken.

De materialen

De tabel geeft duidelijk aan wat de verschillen zijn die je betaalt wat betreft de materialen. Wil je een hellend dak laten bedekken, dan ben je met keramische dakpannen meer geld kwijt dan met betonnen dakpannen. Wat de tabel wel duidelijk aangeeft is dat je voor die hogere prijs wel een stuk langere levensduur krijgt. Wat betreft een plat dak heb je niet veel keuze, alleen EPDM en Bitumen en het grote verschil zit hier ook in de levensduur. Het aanleggen van een rieten dak is het duurste, maar daar is ook het meeste specialisme voor nodig.

Het type werk

Het type werk waar je om vraagt heeft verschillende prijzen per vierkante meter. Onderhoud kan je al doen voor €15 per vierkante meter, maar het repareren van een dak met dakpannen begint bij €125 voor hetzelfde oppervlak. Ook zal de dakdekker meer geld vragen als de klus moeilijker of ingewikkelder is. Denk hierbij aan daken die een bijzondere hoek hebben, of als de dakdekker gebruik moet maken van steigers of veiligheidskleding.

De ervaring van de dakdekker

Een dakdekker met ervaring kost meer dan een dakdekker die net begint. Dit is vanzelfsprekend, je betaalt voor de kwaliteit van service dat je krijgt. Als je een nieuw rieten dak aan wilt leggen, heb je zeker een dakdekker met ervaring nodig, maar als je een paar pannen wilt laten vervangen, kan een beginnende dakdekker dit ook prima doen.

Regio

In verband met concurrentie verschillen is het werk van een dakdekker in de Randstad vaak duurder dan dat van een dakdekker in de provincie. Over het algemeen gaat men mee in de prijs van andere dakdekkers in de buurt.

Omvang van de opdracht

Als je de dakdekker een grotere opdracht kan aanleveren, staat hij vaak open voor een lagere prij s. Dit is omdat hij met een grote opdracht efficiënter en sneller kan werken. Dit kan je van te voren bespreken met de dakdekker.

Hoe kan je geld besparen

  • Ervaring: vraag je af of je voor je klus een ervaren dakdekker nodig hebt of niet. Natuurlijk wil je dat je klus goed gebeurt, maar je wil ook niet te veel betalen voor een klus die erg simpel is.
  • Omvang: spreek met je buren en kijk of zij niet ook geïnteresseerd zijn om werk aan hun dak te laten verrichten. Vooral voor een 2-onder-1-kap woning is dit erg interessant voor de dakdekker en zal hij een lagere prijs kunnen overeenkomen.
  • Kies een dakdekker uit de buurt: deze persoon heeft alle professionele kennis en contacten om de klus goed uit te voeren. Bovendien bespaar je zo ook op voorrijkosten.
  • Materialen: kies betonpannen in plaats van keramiekpannen. Deze zijn goedkoper en sneller te leggen. Je kan ook proberen de dakbedekking tweedehands te krijgen. Dan kan je bijvoorbeeld gebruikte leien betalen terwijl je dat nieuw niet kan. Het uurloon van een dakdekker om nieuwe dakpannen te plaatsen is €30 tot €45 per uur.

Bespaar nog meer

Met onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de totaalkosten van je klus. Het is simpel te gebruiken. Je geeft ons je locatie en vereisten en wij zoeken doelgericht naar een aantal offertes van dakdekkers uit jouw regio. Door deze naast elkaar te leggen en te vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kan je zeker weten dat je de juiste beslissingen maakt voor jouw klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

DIY dakdekken: hoe doe je het zelf?

Je kunt wel een dakdekker inhuren om je dak te leggen of

Een dakdekker inhuren in 2021

Is je dak toe aan een beschermende laag tegen de vele invloeden

Vijf goede tips bij het reinigen van je dakbedekking

Dakbedekking heeft de functie om je woning te beschermen tegen weersinvloeden. Tevens