Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dakbedekking De prijzen die voor dakbedekking in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal waar je voor kan kiezen is bijvoorbeeld steeds gebaseerd op het type dakconstructie. Daarnaast zullen uiteraard ook de afmetingen evenals de vorm een invloed hebben op het prijskaartje. Veel mensen vinden het belangrijk dat de stijl van hun dakbedekking precies aansluit op de verwachtingen. Anderzijds spreekt het voor zich dat je niet graag wil dat je een fortuin dient te betalen voor het laten plaatsen van dakbedekking. Gelukkig is ook het beste van beide werelden combineren een mogelijkheid. Wij hebben de prijzen die voor de verschillende soorten dakbedekking in rekening worden gebracht alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Dakbedekking nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van lokale dakdekkersbedrijven. Bespaar tot wel 30% door te vergelijken!

Soorten dakbedekking

Welke soorten dakbedekking zijn er? Hieronder een overzicht van de meest populaire soorten in Nederland.

  • Bitumen. Bitumen is uitermate geschikt voor een plat dak. Dit soort materiaal is waterdicht en het is niet nodig om de oude dakbedekking te verwijderen.
  • EPDM. EPDM dakbedekking beschikt over een levensduur van gemiddeld 40 jaar. Ook is er amper onderhoud nodig omdat dit materiaal niet kan scheuren. Ook deze soort dakbedekking kun je over de oude bedekking heen plaatsen.
  • Groendak. Met een groendak kies je voor een duurzaam en gezond dak. De dakbedekking gaat erg lang mee en zorgt voor een gezonde leefomgeving.
  • Riet. Met de keuze van een riet dak kies je voor een mooie uitstraling op jouw woning. Vergeleken met vroeger zijn de prijzen van een rieten dak erg gestegen omdat het nu een luxe uitstraling aan de woning geeft.
  • Zink. Een zinken dak is een erg luxe keuze. Heb je veel budget en wil je kiezen voor een luxe uitstraling en een duurzaam dak dan kun je kiezen voor zink. Deze soort dakbedekking is erg gehorig en daarom is het verstandig om een goede dakisolatie te hebben.
  • Dakpannen. De dakpannen zijn de meest voorkomende soort dakbedekking in Nederland. Dakpannen hebben een lange levensduur en hebben amper tot geen onderhoud nodig.

Prijzen van dakbedekking per soort

Hieronder zullen we per soort daktype de prijzen behandelen.

Prijzen dakbedekking plat dak

Wanneer je over een plat dak beschikt zijn de mogelijkheden op vlak van dakbedekking een behoorlijk stuk beperkter dan wanneer je over een dak met een hellende constructie beschikt. In het geval van een plat dak kan je dan ook een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

Type dakbedekking Gemiddelde kostprijs (per m2)
Bitumen Tussen 40 & 60 euro
EPDM Tussen 29 & 75 euro
Groendak Tussen 40 & 75 euro

prijzen dakbedekking

Prijzen dakbedekking hellend dak

De meeste mogelijkheden op vlak van dakbedekking worden geboden voor daken die beschikken over een hellende constructie. Op dit vlak onderscheiden we verschillende zeer toegankelijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan kunstleien, maar wat ook te denken van bitumenleien, natuurleien en bijvoorbeeld riet en zink? Wanneer je er nog niet helemaal uit bent welke van deze materialen het best aan je verwachtingen zullen voldoen zal de prijs misschien een doorslaggevende factor blijken. Omwille van deze reden hebben we de gemiddelde kostprijs van al deze verschillende soorten dakbedekking even voor jou op een rijtje gezet:

Type dakbedekking Gemiddelde kostprijs (per m2)
Kunstleien Tussen 30 & 65 euro
Bitumenleien Tussen 30 & 40 euro
Natuurleien Tussen 55 & 200 euro
Betonpannen Tussen 22 & 41 euro
Overzetdak Tussen 50 & 60 euro
Riet Tussen 90 & 95 euro
Kleidakpannen Tussen 32 & 65 euro
Zink Tussen 65 & 110 euro

Kosten groen dak

We zijn steeds meer met het milieu bezig. Je kunt er voor kiezen om je dak te beplanten om bij te dragen aan een beter milieu. Maar wat zijn de kosten? De volgende tabel geeft de kosten weer van het investeren in een conventioneel dag en tegenover een groendak en laat zien hoeveel je bespaart op je energierekening. De prijzen zijn per vierkante meter en hangen af van de afmetingen van het dak, de bereikbaarheid van het dak, het soort dakbedekking dat je er op wilt en het soort beplanting waar je voor kiest.

Soort dak Kosten per m2 Levensduur
Extensief groendak €45 – €100 60 jaar
Intensief groendak €120 – €200 60 jaar
EPDM onderlaag €40 – €50 60 jaar

Levensduur en prijs

Let op, een eveneens zeer belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bepalen van het type dakbedekking is de levensduur waar het materiaal in kwestie over beschikt. Een dakbedekking van zink mag dan bijvoorbeeld wel vrij duur zijn, het feit dat ze een levensduur heeft van 125 jaar of meer maakt ze wel bijzonder duurzaam. De kans dat je tijdens je leven nog eens zal moeten investeren in nieuwe dakbedekking wordt op deze manier wel bijzonder klein. Kunstleien en bitumenleien zijn wat dat betreft met een gemiddelde levensduur van 25 jaar een stuk minder duurzaam. Een nieuwe investering op dit vlak behoort dan ook altijd tot de mogelijkheden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een erkende dakdekker?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd

Veelgemaakte fouten dak dekken

Eens in de zoveel tijd zal u uw dak opnieuw moeten laten

DIY dakdekken: hoe doe je het zelf?

Je kunt wel een dakdekker inhuren om je dak te leggen of