Prijzen dakbedekking

De prijzen die voor dakbedekking in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal waar je voor kan kiezen is bijvoorbeeld steeds gebaseerd op het type dakconstructie. Daarnaast zullen uiteraard ook de afmetingen evenals de vorm een invloed hebben op het prijskaartje. Veel mensen vinden het belangrijk dat de stijl van hun dakbedekking precies aansluit op de verwachtingen. Anderzijds spreekt het voor zich dat je niet graag wil dat je een fortuin dient te betalen voor het laten plaatsen van dakbedekking. Gelukkig is ook het beste van beide werelden combineren een mogelijkheid. Wij hebben de prijzen die voor de verschillende soorten dakbedekking in rekening worden gebracht alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van lokale dakdekkersbedrijven.

Prijzen dakbedekking plat dak

Wanneer je over een plat dak beschikt zijn de mogelijkheden op vlak van dakbedekking een behoorlijk stuk beperkter dan wanneer je over een dak met een hellende constructie beschikt. In het geval van een plat dak kan je dan ook een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

Type dakbedekking Gemiddelde kostprijs (per m2)
Bitumen Tussen 40 & 60 euro
EPDM Tussen 29 & 75 euro
Groendak Tussen 40 & 75 euro

Prijzen dakbedekking hellend dak

De meeste mogelijkheden op vlak van dakbedekking worden geboden voor daken die beschikken over een hellende constructie. Op dit vlak onderscheiden we verschillende zeer toegankelijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan kunstleien, maar wat ook te denken van bitumenleien, natuurleien en bijvoorbeeld riet en zink? Wanneer je er nog niet helemaal uit bent welke van deze materialen het best aan je verwachtingen zullen voldoen zal de prijs misschien een doorslaggevende factor blijken. Omwille van deze reden hebben we de gemiddelde kostprijs van al deze verschillende soorten dakbedekking even voor jou op een rijtje gezet:

Type dakbedekking Gemiddelde kostprijs (per m2)
Kunstleien Tussen 30 & 65 euro
Bitumenleien Tussen 30 & 40 euro
Natuurleien Tussen 55 & 200 euro
Betonpannen Tussen 22 & 41 euro
Overzetdak Tussen 50 & 60 euro
Riet Tussen 90 & 95 euro
Kleidakpannen Tussen 32 & 65 euro
Zink Tussen 65 & 110 euro

Levensduur en prijs

Let op, een eveneens zeer belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bepalen van het type dakbedekking is de levensduur waar het materiaal in kwestie over beschikt. Een dakbedekking van zink mag dan bijvoorbeeld wel vrij duur zijn, het feit dat ze een levensduur heeft van 125 jaar of meer maakt ze wel bijzonder duurzaam. De kans dat je tijdens je leven nog eens zal moeten investeren in nieuwe dakbedekking wordt op deze manier wel bijzonder klein. Kunstleien en bitumenleien zijn wat dat betreft met een gemiddelde levensduur van 25 jaar een stuk minder duurzaam. Een nieuwe investering op dit vlak behoort dan ook altijd tot de mogelijkheden.

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.