Kosten dak reinigen

Op het moment dat een pannendak al wat langer op een huis ligt zal je zien dat de dakpannen er dof uit zien. Ze worden broos en door de groei van mos en algen verkleurt je dak. Wanneer de dakpannen van jouw huis al wat ouder zijn herken je waarschijnlijk dit probleem. Het wordt veroorzaakt door regenval in een periode, maar ook de locatie van bomen rondom je huis speelt een belangrijke rol.Daarnaast kan het ook zo zijn dat jij in een woning woont waar een andere soort dakbedekking op ligt. Een woning met een plat dak verzamelt ook behoorlijk wat vocht en dat zal de dakbedekking zwakker maken. Wanneer jij daarnaast grind op je dak hebt liggen zal dat grind na verloop van tijd onder de algen en onder het mos komen te zitten.

*Tip:

→ Dakdekker nodig? Vergelijk dan eerst meerdere offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen.  Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers.

Een gereinigd dak, hoeveel ben je daarvoor kwijt

Een dak met dakpannen of andere dakbedekking waar mos en algen vrij spel krijgen zal sneller aftakelen en worden aangetast door het weer en de wind. Je doet dan ook niet alleen jezelf een plezier wanneer jij je dak laat schoonmaken; ook je huis zal je dankbaar zijn. Jij wil natuurlijk graag weten wat het kost om een dak te laten reinigen. We geven je zo meteen een aantal prijzen waar jij mee uit de voeten kunt. De prijzen lopen nogal uiteen maar dat komt vooral doordat het ene soort dak – bijvoorbeeld een rieten dak – veel lastiger te reinigen is dan een dak wat met dakpannen is bedekt.

Welke werkzaamheden moeten er gebeuren Wat is de afmeting van het dak Hoe hoog zijn de kosten voor de werkzaamheden
Verwijderen mos en algen; reinigen algemeen 60 vierkante meter Tussen 500 en 900 euro
Verwijderen mos en algen; reinigen algemeen en coaten van het dak 60 vierkante meter Tussen 1200 en 1650 euro
Verwijderen mos en algen; reinigen algemeen en coaten van het dak Twee onder één kap woning of twee aansluitende woningen met een totaal dakoppervlak van 120 vierkante meter Tussen 3000 en 3800 euro

De prijs van een dak laten reinigen is een gering bedrag wanneer je het vergelijkt met het probleem laten uitgroeien tot een groot onderhoud aan je dakpannen. De prijs van de werkzaamheden wordt door een aantal factoren beïnvloed.

  • Als je handig bent. Ben je een beetje handig met het wegkrabben van algen en mos van je dakpannen, dan zou je dit nog zelf kunnen doen. Alleen het coaten moet dan door een dakdekkersbedrijf worden gedaan. Let er bij het wegkrabben van algen en mos alleen wel op dat je de dakpannen niet beschadigt.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Ben jij niet handig of heb je er geen zin in om op je dak te klimmen, dan kan je de hele klus beter uit handen geven aan de dakdekker.

Hoe is de prijs van een dak reiniging samen gesteld.

De prijs van het reinigen van je dak is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een dakdekker bestelt om je dak te reinigen.

  • Keuze 1: van welk materiaal is je dak gemaakt. Is jouw dak gemaakt van dakpannen, dan zal het tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter kosten om het mos en de algengroei weg te krabben. Woon je in een huis met een rieten dak, ga er dan vanuit dat je meer kwijt bent om dat het riet immers zorgvuldiger moet worden behandeld.
  • Keuze 2: laat jij je dak ook coaten. Wanneer jij je dak laat coaten wordt er een beschermende laag op aangebracht nadat het mos en de algen zijn verwijderd. Dit zorgt ervoor dat je dakpannen veel langer meegaan en dat er een mooie glans op komt te liggen.
  • Keuze 3: wat voor dak heb je. Bij een woning met een plat dak tref je ander materiaal aan voor de dakbedekking dan bij een woning met een schuin dak. Een dakbedekking van bitumen is eenvoudiger te reinigen dan en dakbedekking met grind erop of met dakpannen. Dit is van invloed op de duur van de werkzaamheden.
  • Keuze 4: is je dak reinigen voldoende. Een dak wat aangetast is door mos en door algen ziet er onooglijk uit. Wanneer echter de mos en algen al een lange tijd op je dak zitten kan het zomaar zo zijn dat je dak zelf aan het wegrotten is. Door mos en algen zal op den duur de beschermende bovenlaag van je dak wegrotten. Op dat moment kan het zijn dat je voor meer kosten komt te staan doordat je dak toch vervangen moet worden. In dat geval is het even een bittere pil voor een woningbezitter maar het is beter dan op den duur lekkage krijgen.
  • Keuze 5: overweeg je dakgoten schoon te laten maken. Een schoongemaakt dak geeft je huis een heel fris uiterlijk. Het is goed om ook eens naar je dakgoten te kijken wanneer je dak wordt schoongemaakt. Een dakgoot die niet goed is schoongemaakt is gevoeliger voor lekkage en problemen. Je kan een dakgoot laten ontdoen van blad en vuil door de dakdekker. Daarnaast kan je een bladkorf laten plaatsen die voorkomt dat blad zich ophoopt in je regenpijp. Is een dakgoot schoonmaken niet genoeg omdat hij lekt bij de naden, dan zou je natuurlijk je dakgoot kunnen laten coaten zodat hij zijn werk weer aan kan, of je kan een dakgoot laten vervangen.

Praktische besparingstips

Een dak reinigen kost je niet de hoofdprijs. Toch geven we je graag wat tips over hoe je kan besparen op het reinigen van je dak.

  • Ga voor kwantumkorting. Het laatste prijsvoorbeeld in de tabel ging uit van een huis waarbij de buren samen een dakdekker hadden ingehuurd om een dak te reinigen. De dakdekker hoeft in dit geval voor twee klussen slechts één keer de apparatuur te huren en hij hoeft ook slechts één keer voor te rijden. Dit levert jullie een besparing op de factuur op.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van bezuinigen op het reinigen van je dak is het opvragen van offertes. Hierdoor kan jij prijzen vergelijken van diverse dakdekkers. Het werk is voor het grootste gedeelte arbeidsloon dus hier valt winst op te behalen voor jou. Die winst kan oplopen tot wel zo’n 40 procent. Door één druk op de onderstaande button krijg jij vrijblijvend offertes in je mailbox.

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.