Kosten dak vervangen

Kosten dak vervangenEen zaak die van doorslaggevende rol kan zijn bij het kopen van een huis is de vormgeving van een woning. Er zijn huizenkopers die de voorkeur zullen geven aan een woning met een hellend dak, terwijl er ook mensen zullen zijn die liever in een woning met een plat dak wonen. Er valt voor beide woningvormen genoeg te zeggen. Een huis met een hellend dak biedt je doorgaans de gelegenheid voor bewoning op zolder, en voor de bouw van een dakkapel. Een huis met een plat dak kan bestaan uit twee verdiepingen waardoor het huis geen echte zolder heeft, of uit drie verdiepingen waardoor een volledige extra woonlaag wordt gecreëerd.

*Tip:

→ Dakdekker nodig? Vergelijk dan eerst meerdere offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen.  Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van dakdekkers.

Wat is de prijs van een nieuw dak

Op het moment dat je een huis betrekt kan het zomaar zijn dat het helemaal naar je zin is. Dat is heel prettig, want het scheelt je een heleboel onderhoud. Het kan ook zo zijn dat het huis op zich je aanstaat en dat je er geen werkzaamheden aan verwacht, maar dat je dak aan vervanging toe is. Het dak van een woning bepaalt namelijk voor een groot deel het uiterlijk van je huis. Een dak wat er vervallen uitziet en waar de dakpannen versleten ogen is niet bepaald een sieraad. Op het moment dat jij dus je huis betrekt maar vindt dat er nog wel wat aan je dak moet gebeuren zal je een dakdekker moeten inhuren om je dak opnieuw te bekleden.

Je zal op dat moment voor de keuze staan; laat je jouw dak herstellen en coaten of laat je het in zijn geheel vervangen. In het eerste geval zal je wat op de kosten kunnen besparen omdat er geen nieuwe dakpannen nodig zijn, maar een dak wat echt aan het eind van zijn levensduur is gekomen zal toch echt vervangen moeten worden. Natuurlijk weet je als woningbezitter graag waar je aan toe bent. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoeveel je ongeveer kwijt bent voor de vervanging van een dak. We keken daarbij naar zowel een plat als een hellend dak, en we namen een aantal mogelijke materialen voor je onder de loep. Bij een nieuw dak gingen we ervan uit dat er eerst een oud dak moet worden verwijderd.

Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd Wat is de gemiddelde prijs per vierkante meter
Nieuwe dakbedekking op een plat dak aanbrengen en de oude dakbedekking verwijderen en  afvoeren Tussen 75 en 100 euro
Nieuwe dakbedekking op een hellend dak aanbrengen en de oude dakbedekking verwijderen en afvoeren Tussen 75 en 130 euro

De prijs van een nieuw dak wordt beïnvloed door een aantal factoren. We hebben deze factoren voor je op een rijtje gezet,

  • Als je handig bent. Wanneer je een beetje handig bent aangelegd kan je natuurlijk zelf je oude dak verwijderen en de dakdelen of dakpannen afvoeren. Op deze manier hoeft de dakdekker het niet meer te doen, en het scheelt je dus een heleboel geld. Let er dan wel op dat je niet je onderdak beschadigt wanneer je de dakdelen weg haalt. Let er ook op dat je een onderdak niet zomaar open achter laat voordat de dakdekker komt. Wanneer er een regenbui over trekt zou je met een vochtprobleem kunnen blijven zitten.
  • Als je alles graag aan de vakman overlaat. Ben jij niet handig, of zie je het niet zitten om op je dak te klimmen om de oude dakbedekking weg te halen, dan kan je ervoor kiezen om de dakdekker de hele klus te laten uitvoeren. Je weet dan zeker dat alles goed en vakkundig gebeurt, en hebt er geen omkijken meer naar.

Hoe is de prijs van een nieuw dak opgebouwd

De prijs van een nieuw dak wordt opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een nieuw dak koopt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Welk model dak heb je. Een plat dak heeft een andere dakbedekking nodig dan een schuin dak. Daar waar een plat dak bijvoorbeeld met bitumen wordt bekleed moet je een schuin dak doorgaans met dakpannen afwerken.
  • Kies je voor een andere dakgoot. Wanneer je een nieuw dak laat plaatsen is het een goed idee om ook de dakgoot te laten vervangen. Op deze manier scheelt het je weer een klus in de toekomst, en daarnaast maakt een mooie dakgoot je huis echt af.
  • Kies je voor dakisolatie. Wanneer de dakbekleding van je dak af is, heb je mooi de gelegenheid om dakisolatie aan te laten brengen. Veel woningeigenaren weten wel dat dakisolatie heel belangrijk is en dat het je op den duur veel geld zal besparen. Ze zien echter enorm op tegen de rommel die een isolatie met zich mee brengt. Wanneer het van binnenuit moet gebeuren gaat er immers ruimte verloren tussen de steunbalken aan isolatiemateriaal en gipsplaat. Wil je een dak van buitenaf laten isoleren dan moet de hele dakbedekking worden verwijderd. In dit geval heb je de dakbekleding verwijderd dus is dit je kans om je dak gelijk te laten isoleren. Dit kost iets meer, maar het verdient zichzelf door de jaren heen weer terug. Bovendien profiteer je met een dakisolatie van een lager BTW tarief op de kosten van de dakdekker. Je betaalt slechts 6 procent BTW over de werkzaamheden die te linken zijn aan de isolatiemaatregen.

Praktische besparingstips

Een nieuw dak is een kostbare aanschaf. We geven je dan ook een paar praktische besparingstips waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Werk samen met je buren. Wanneer jouw huis een nieuw dak krijgt is de kans groot dat je buren dit ook willen. Jullie kunnen samen gaan voor kwantumkorting en met elkaar de dakdekker laten komen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op de kosten van een nieuw dak. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op. Hiermee kan je besparen tot wel 40 procent op je totale factuurbedrag.

Heb je last van ongedierte in je dak? Bekijk dan de kosten van ongediertebestrijding.

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.