Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis én vrijblijvend

Heeft je dak schade opgelopen na een zware storm, dan dien je over te gaan tot het inschakelen van een specialist voor dak reparatie. Een dak met schade brengt namelijk allerlei vochtproblemen, houtrot en schimmelvorming met zich mee. Maar wat zijn de kosten voor het repareren van een dak na een hevige storm en wat komt hier allemaal bij kijken? Ga door met lezen hieronder als je meer te weten wilt komen over een dak reparatie na stormschade.

Een dakdekker inhuren: dakschade na een storm

Het dak is een belangrijk deel van je huis, wat het belangrijk maakt om hier de juiste mate van aandacht aan te besteden. Dit houdt ook in dat je dak goed moet kunnen tegen verschillende weersinvloeden zoals regen, wind, hagel, sneeuw maar ook een zware storm. Na een hevige storm kan je dak flink beschadigd raken en dien je tot dak reparatie over te gaan om problemen zoals houtrot en schimmelvorming te voorkomen. Het is dan ook verstandig om een ervaren dakdekker in te huren na dakschade.

Prijsopbouw dak reparatie

Het repareren van een dak hoeft niet veel te kosten, maar door een beter beeld te krijgen van hoe de prijs precies opgebouwd is kan je bepalen of besparen mogelijk is. De kosten bestaan voor ongeveer 55% uit de arbeidskosten voor de dakdekker. Daarnaast kan je uitgaan van 35% voor de materialen, 5% voor de afvoerkosten en de overige 5% gaat naar de kilometerkosten.

Kosten dak reparatie na een storm

Als je dak schade heeft geleden na een hevige storm, dan is het slim om een dakdekker in te huren voor dak reparatie. Een dakdekker hanteert meestal een uurtarief die ergens tussen de €35 en €40 loopt. Dit bedrag kan flink variëren afhankelijk van welke dakdekker je inschakelt en welke materialen worden gebruikt. Hieronder tref je een gemiddelde indicatie van de kosten voor het repareren van een dak na schade door een storm als je een hellend dak hebt.

Hellend dakKosten
Dakpannen€125 tot €200
Leien€325 tot €425
Overzetdak€60 tot €70

Heb je een plat dak? Dan gaat het gemiddeld kostenplaatje er ongeveer op deze manier uitzien:

Plat dakKosten
EPDM€250 tot €270
Bitumen€250 tot €275

De reparatie na een storm

Na dakschade door een zware storm is het slim om een specialist langs te laten komen voor het analyseren van de schade. Aan de hand van de staat van de situatie en de complexiteit van de werkzaamheden wordt vervolgens een offerte opgemaakt. Als je met de offerte akkoord gaat, zal je dak eerst volledig schoon en waterdicht gemaakt moeten worden voor de dakdekker daadwerkelijk over kan gaan tot dak reparatie.

Reparatie plat dak versus reparatie schuin dak

Een plat dak raakt minder snel beschadigd tijdens een storm dan een hellend dak aangezien er meestal geen sprake is van losliggende dakpannen. Mocht er toch schade voorkomen, dan kan je zowel bitumen als EPDM gemakkelijk laten repareren. Het is wel belangrijk om eerst op zoek te gaan naar de lekkage om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Een plat dak is snel te repareren. In geval van een schuin dak is het meestal vrij gemakkelijk om de oorzaak van de schade te vinden vanwege de missende dakpannen. Deze dakpannen moeten worden vervangen en je dak is weer zo goed als nieuw.

Een overzetdak plaatsen na schade

Bij ernstige schade kan het verstandig zijn om een overzetdak aan te schaffen zodat deze wordt geplaatst over je huidige dak ter bescherming. Dit wordt middels een lattenconstructie gedaan. In de meeste gevallen is het plaatsen van een overzetdak vele malen voordeliger dan het repareren van het dak. Je moet wel rekening houden dat een overzetdak niet geschikt is voor alle soorten dakbedekking.

Een complete renovatie

Is de schade zo ernstig dat je beter een nieuw dak kunt kopen, dan ben je ook verzekerd van een nieuw dak en een mooie verhoging in de waarde van je huis. Ga je je huis binnenkort verkopen, dan stijgt de verkoopprijs aanzienlijk met een nieuw dak.

Let op de keurmerken

Ga je een dakdekker inhuren voor het repareren van je dak na schade door een storm? Let dan goed op de keurmerken die relevant zijn zodat je zeker weet dat je een erkend bedrijf inschakelt. De keurmerken die hierbij relevant zijn, zijn het KOMO keurmerk, het Dakmerk, het NDA keurmerk en het Vebidak keurmerk.

Een vergunning aanvragen

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit komt omdat je jezelf tijdens de renovatie gaat moeten houden aan bepaalde specifieke bouwvoorschriften. Vraag je geen vergunning aan, dan kan dit je een hoge geldboete en heel wat problemen opleveren.

Bespaartips dakdekker inschakelen

Op moment dat je een dakdekker gaat inhuren voor het repareren van het beschadigd dak kan je rekenen op vrij hoge kosten naarmate de schade ernstiger is. Om de kosten zo laag mogelijk te houden tref je hieronder een aantal handige tips:

  • Check of de buren ook een dakdekker in willen huren zodat jullie dit samen doen en op de kosten besparen.
  • Check of er subsidies zijn, bijvoorbeeld als je ook direct overgaat tot het isoleren van je dak tijdens de renovatie, als je gaat voor een groen dak of als je het dak wit wilt maken.
  • Kies een lokaal bedrijf zodat je minder betaalt aan kilometerkosten.
  • Vraag eerst offertes bij meerdere specialisten op en maak een vergelijking om zo de goedkoopste deal te selecteren.
  • Voer bepaalde werkzaamheden zelf uit om zo op de arbeidskosten te besparen.

Is je dak flink beschadigd na een hevige storm, schakel dan de diensten in van een goede dakdekker om de schade te repareren. Een dakdekker inhuren is vrij gemakkelijk: vraag een aantal offertes op bij meerdere dakdekkers en maak met deze gegevens een vergelijking. Zo kan je besparen op de kosten terwijl je ook kwaliteit in huis haalt.


Laatste nieuws

Een dakdekker inhuren in 2021

Is je dak toe aan een beschermende laag tegen de vele invloeden

DIY dakdekken: hoe doe je het zelf?

Je kunt wel een dakdekker inhuren om je dak te leggen of

Werken dakdekkers nog wel veilig?

In juni 2021 werd Den Haag opgeschrikt door een explosie in een