Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je huis staat door weer en wind. Door die weersomstandigheden heeft je huis behoorlijk wat te lijden. Een van de onderdelen van je huis wat behoorlijk wat schade ondervindt is je dak. Een dak is doorgaans gebouwd om een bepaalde levensduur te behalen. Is die levensduur bereikt, dan zal je dak toe zijn aan vervanging. Dat is het moment voor jou om te kijken voor een dakdekker. We geven je een indruk van de kosten van een dakdekker.

Waarom jij een zzp-er moet inhuren

Heb je een dakdekker nodig, dan kom je op het internet waarschijnlijk alleen de namen van grote bedrijven tegen bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine. Een groot bedrijf is een aantrekkelijke keuze op het eerste oog. Ze zijn snel aanwezig en staan altijd voor je klaar. Er zitten echter ook nadelen aan. De benadering van een klant zal minder persoonlijk zijn. De dakdekker zal niet altijd goed geschoold zijn om het werk te doen. De nota naderhand zal bovendien behoorlijk hoog zijn. Een zzp-er daarentegen is een vakman die je inhuurt. Je huurt met een zzp-er een vakman in die graag nieuwe klanten wint voor zijn bedrijf. Hij zal dan ook alles op alles zetten om jouw dak goed te dekken of te repareren voor een nette prijs. Redenen te meer om voor een zzp-er te kiezen.

Hoe komt een zzp-er aan zijn tarieven

Een zzp-er werkt altijd met concurrerende tarieven. Die tarieven zijn opgebouwd uit diverse posten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Een zzp-er komt altijd tegen vergoeding van een uurloon. Dat uurloon is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Je mag denken aan een uurloon voor werk aan een nieuwbouwproject. Dit kost ongeveer 45 euro per uur. Er worden lange dagen gemaakt en er wordt een compleet nieuw dak aangelegd. Een onderhoudsklus zal je ongeveer 35 euro kosten per uur. Voor die prijs worden de pannen op je dak schoongemaakt. Algen en mos worden verwijderd waardoor de dakpannen weer goed op elkaar aansluiten. Een reparatieklus kost je 40 euro per uur. Dit houdt in dat er een lek op je dak wordt gerepareerd en dat dakpannen weer op hun plek worden teruggelegd.
  • Een zzp-er komt altijd voorgereden. Dit zijn kosten die hij uiteraard aan jou in rekening brengt. Een tarief per kilometer van 1,25 euro is heel gebruikelijk. De zzp-er moet immers brandstofkosten maken om naar jou toe te rijden en hij moet zijn gereedschap vervoeren.
  • Huren van materieel. Een zzp-er heeft doorgaans geen garage vol eigen werkmaterieel. Hij zal dit huren en de kosten daarvan worden uiteraard doorberekend aan jou. Je mag bijvoorbeeld denken aan een ladder, een bouwsteiger of een dakpannenlift. De kosten van de huur van materiaal zijn doorgaans een aparte post op je factuur.
  • Dit is iets wat de dakdekker wel aan jou moet berekenen van de overheid maar waar hij zelf eigenlijk niets van terug ziet. Hij berekent jou over het materiaal wat hij gebruikt 21 procent BTW. Over zijn arbeidsloon wordt een tarief van 6 procent BTW berekend. Dat lage tarief is bedoeld als een subsidie van de overheid om de bouwsector uit het slop te halen. Jij profiteert daarvan.

De kosten even op een rijtje

Welke vakman huur je in Toelichting Hoe wordt de vakman betaald Prijs per uur
ZZP dakdekker Werkzaamheden met betrekking tot een nieuwbouwproject. Betreft het aanleggen van een dak en dakpannen Per uur Gemiddeld 45 euro
ZZP dakdekker Werkzaamheden met betrekking tot reparatie. Betreft het repareren van een dak met dakleer en nieuwe dakpannen waar nodig Per uur Gemiddeld 40 euro
ZZP dakdekker Werkzaamheden met betrekking tot onderhoud. Betreft het schoonmaken van dakpannen en het verwijderen van mos en algen Per uur Gemiddeld 35 euro
ZZP dakdekker Aanleggen nieuwe dakbedekking hellend dak Per vierkante meter Tussen 75 en 135 euro
ZZP dakdekker Aanleggen nieuwe dakbedekking plat dak Per vierkante meter Tussen 40 en 65 euro

 

Factoren die de prijs bepalen

Hoeveel jij betaalt voor een ZZP dakdekker heb je zelf in de hand.

Keuze 1: Hoe groot is de klus. Een dakdekker zal doorgaans voor de eerste 12 vierkante meter een standaard prijs per vierkante meter berekenen. Daarna is hij uit de zogeheten opstartkosten. Opstartkosten zijn bijvoorbeeld de kilometerkosten voor het voorrijden. Ook de huur van materieel valt onder opstartkosten. Na de eerste 12 vierkante meters zal de prijs per vierkante meter wat dalen. Je betaalt dus gemiddeld per vierkante meter wat minder voor een groter dak dan voor een kleiner dak.

  • Keuze 2: Hoe riskant is de klus. Moet je werken op een hoogte van 3 meter bij een plat dak, dan loopt de ZZP-er minder risico dan wanneer er op een hoog hellend dak moet worden gewerkt. Je betaalt ook een deel voor het risico wat de ZZP-er loopt tijdens de werkzaamheden. Deze moet zich immers ook verzekeren tegen ongevallen.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een ZZP er door offertes op te vragen. Dit doe je door één muisklik op de knop. Jouw voordeel door het vergelijken van offertes kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Vijf goede tips bij het reinigen van je dakbedekking

Dakbedekking heeft de functie om je woning te beschermen tegen weersinvloeden. Tevens

Veelgemaakte fouten dak dekken

Eens in de zoveel tijd zal u uw dak opnieuw moeten laten

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een erkende dakdekker?

Een professionele dakdekker is een manusje van alles. Hij is vooral gespecialiseerd