Dakdekker gezocht

In ons land kan het behoorlijk regenen. De klimaatverandering laat zijn sporen achter in ons weerbeeld. Het dak van je huis kan het water soms maar nauwelijks aan. Na een enorme hoosbui kwamen de putdeksels in je straat omhoog, en boven je hoofd voelde je de druppels door het plafond heen komen. Een zoektocht op je zolder bevestigt je ergste vermoeden. Het dak van je huis lekt. Op zo’n moment is er maar één persoon die jou kan helpen; de dakdekker.

 

dakdekker gezocht

Wat doet de dakdekker

Een dakdekker heeft een prachtig beroep. Hij voorzien huizen van mooie daken. Heeft een huis een kapot dak, dan komt hij om de schade te herstellen. Hij zal met jou een eerlijk verslag maken van de schade aan je dak, en vervolgens kijkt hij met jou hoe dit kan worden hersteld. In de meeste gevallen heeft jouw dak door slagregen een zwakke plek opgelopen die moet worden opgelapt. In ergere gevallen heeft jouw dak echter een bepaalde leeftijd bereikt, bij dakpannen ongeveer 50 jaar en bij bitumen 40 jaar, waarbij het aan vervanging toe is. De dakdekker zal in dat geval over moeten gaan tot het opnieuw aanleggen van een dak op jouw huis.

Hoe de werkelijkheid helaas ook kan lopen

De realiteit is dat er hele bevolkingsgroepen zijn die graag misbruik maken van jouw onzekere positie als woningbezitter. Ze trekken rond door woonwijken en in gebrekkig Engels kondigen ze aan dat ze lekkage op jouw dak hebben gezien. Geen nood; ze klimmen graag op je dak om de schade te herstellen. Dankbaar laat jij ze toe in je huis. De ravage naderhand is echter enorm. Dakpannen zijn lukraak weg gerukt en ergens teruggelegd. Van lekkage was vaak nog geen sprake, maar na de aanwezigheid van deze ‘dakdekkers’ is dat wel het geval. Het is dan ook goed om je te wapenen tegen dit soort beunhazen en een aantal goede adressen achter de hand te hebben.

Goede raad hoeft niet duur te zijn

Op het moment dat je op zoek gaat naar een dakdekker op het internet word je overspoeld met websites en namen van dakdekkers. Het ene bedrijf oogt nog mooier dan het andere. Jij bent met spoed op zoek naar een dakdekker en je zal dan ook het eerste het beste zoekresultaat aangrijpen om bij jou thuis langs te komen. Een dergelijke dakdekker kan zomaar van de andere kant van het land komen rijden. Wanneer je de rekening krijgt blijkt dat je een flink bedrag aan kilometerkosten hebt betaald. De voorrijkosten zijn soms nog hoger dan de daadwerkelijke kosten van het herstellen van jouw dak. Het is dan ook goed om je niet door de zoekresultaten van een zoekmachine te laten leiden. Maar, hoe zoek je dan wel een dakdekker.

Zoek een dakdekker in je eigen omgeving

Het handigste is het om een dakdekker te vinden uit je eigen omgeving. In jouw dorp of stad is vast wel een dakdekker te vinden die gelegenheid heeft om langs te komen. Deze dakdekker kan in dat geval redelijk snel jouw dak repareren. Met een beetje geluk tref je een zzp-er die een 24-uurs service heeft. Deze kan nog diezelfde dag of avond langskomen om jouw dak te repareren. De kosten per uur zijn wellicht net wat hoger dan die van het bedrijf wat van de andere kant van het land moet komen rijden. Daar staat tegenover dat de kilometerkosten alles weer goed maken. De dakdekker hoeft een minimale afstand te rijden naar jouw huis.

Vergelijk van tevoren prijzen

Heb je lekkage aan je dak, dan hebben wij een advies voor je. Plaats eerst een paar emmers onder je dak en neem je tijd om wat prijzen te vergelijken. Dit is de beste manier om te voorkomen dat je aan het eind van de reparatie van je dak met een lege bankrekening komt te zitten. Je kan dan ook het handigste prijzen van dakdekkers met elkaar vergelijken. Zeker zzp-ers zullen alles doen om aan klanten te komen. Ze zullen qua tarieven dan ook behoorlijk met elkaar concurreren. Dit is iets waar jij als klant dankbaar gebruik van kan maken. We hebben het jou gemakkelijk gemaakt om prijzen te vergelijken. Lees hier alles over prijzen van dakdekkers.

Vraag offertes op

Het handigste bespaar je namelijk op de kosten van een dakdekker door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes levert jou al voordat je een dakdekker hebt gebeld een interessant voordeel op. Aangezien dakdekken vooral arbeidsloon betreft kan jouw voordeel oplopen van 30 tot wel 40 procent. Dat is toch aardig de moeite waard.

 

 

Wat kost een dakdekker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij dakdekkersbedrijven in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.