Informatie en advies over de kosten van dakdekkers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten hellend dakVeel huizen hebben een hellend dak. Dit dak zal op een bepaald moment toe zijn aan vervanging of reparatie. Op het moment dat jouw dak in goede staat is, maar zwakke plekken vertoont is het nodig dat het wordt gerepareerd, maar op het moment dat er ieder moment een lekkage kan ontstaan is het van belang dat jouw dak per zo snel mogelijk wordt vervangen.  We hebben daarom voor jou gekeken hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor een woning in een bouwstijl zoals we die vandaag de dag veel zien; een woning met een hellend dak. De kosten van een hellend dak hebben we voor je op papier gezet voor zowel een reparatie als voor een algehele vervanging. Ook hebben we voor jou bekeken waar zo’n kostenplaatje nou vanaf hangt.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van dakdekkers.

Wat kost een hellend dak

Een hellend dak is één van de meest voorkomende bouwvormen. Het dak wordt ondersteund vanaf de gevel door steunbalken en daarop is het onderdak gemonteerd. Over het onderdak heen zit het boven-dak. Dit boven-dak is doorgaans bedekt met dakpannen maar het kan ook met een andere soort dakbedekking zijn afgewerkt. We hebben de prijs voor een hellend dak voor je opgezocht en kwamen ongeveer op het volgende uit:

Het weghalen van oude dakbedekking en het laten plaatsen van een nieuw dak. Type dak: Gemiddelde prijs gemiddeld, berekend per vierkante meter, inclusief arbeidsloon en inclusief BTW
Hellend dak Tussen 75 en 130 euro

 

In bovenstaande tabel gingen we uit van een dak met een willekeurige dakbedekking, waarbij het hele dak moest worden weggehaald en de dakbedekking vervolgens opnieuw moest worden geplaatst. De prijs is dan ook heel divers, aangezien het ene type dakbedekking nou eenmaal duurder is dan het andere.

  • Als je handig bent. Zelf een heel nieuw dak gaan plaatsen is iets wat wij je niet kunnen aanraden. Wel kan je zelf een aantal voorbereidende werkzaamheden doen voordat de dakdekker langs komt. Zo zou je zelf alvast de oude dakbedekking kunnen weghalen voor zover dat mogelijk is. Denk er daarbij echter wel aan dat je veilig werkt, en dat je geen beschadigingen aanbrengt aan je dak tijdens het weghalen van de dakbedekking, want dan ben je verder van huis.
  • Als je het liever uitbesteedt. Wanneer jij absoluut niet op je dak wil klimmen om de oude dakbedekking weg te halen doe je er goed aan om een dakbedekkersbedrijf in te huren. Op deze manier weet jij heel zeker dat je dak vakkundig wordt vervangen en dat je de volle garantie krijgt op de werkzaamheden van de dakdekker.

Hoe is de prijs van een hellend dak samengesteld

Je zag zelf al dat de prijs van een hellend dak behoorlijk kan variëren. De reden hiervan ligt in een aantal keuzes die jij maakt wanneer je jouw dak laat vervangen. We hebben die keuzes voor jou op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk materiaal kies je. Wanneer je totale vrijheid hebt bij de bekleding van je dak, kan je zelf een materiaal kiezen om het mee te bekleden. Wanneer jouw woning deel uit maakt van een rijtje ben je natuurlijk afhankelijk van het soort dak-bekleding van de rest van het rijtje en de woonwijk, maar wanneer je vrije keuze hebt kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dak-bekleding met Bitumen, dakpannen of zelfs een rieten kap. Deze dakbedekkingen hebben ieder hun eigen eigenschappen en hun eigen prijskaartje.
  • Keuze 2: laat je jouw hele dak repareren of laat je delen vervangen. Een dak wat gemaakt is van een materiaal wat kan worden gerepareerd zoals bitumen of dakpannen hoeft niet in zijn geheel te worden vervangen wanneer het eraan toe is. Je kan ervoor kiezen om delen die verzwakt zijn te laten repareren. Laat hierbij ook kijken naar de constructie van jouw dak om te zien of de constructie het gewicht van je dak nog wel aan kan.
  • Keuze 3: laat je delen vervangen of laat je het hele dak bekleden over de oude laag heen. Je kan ervoor kiezen om je oude dak te laten repareren of om delen te vervangen. Wanneer je dak echter gemaakt is van een dak-bekleding die uit lagen bestaat kan je er ook voor kiezen om een nieuwe laag dakleer aan te laten brengen over het oude dak heen. Op die manier krijg je wel een zwaarder dak, dus ook hier raden we je aan om te kijken of dit technisch nog wel mogelijk is. De dakdekker zal dit voor jou kunnen beoordelen maar je kan het zelf ook terug zien in het taxatierapport wat je kreeg bij de aankoop van je huis.
  • Keuze 3: kies je voor extra opties. Op het moment dat je jouw dak laat repareren of vervangen kan je natuurlijk kiezen voor extra opties. Zo kan je laten kijken of je dakgoot nog wel goed is. Wanneer die ook aan vervanging toe is kan je dit namelijk gelijk laten doen. Dat scheelt straks weer een klus.
  • Keuze 4: kies je voor isolatie. Wanneer je aan je hellende dak bezig bent zou je wellicht gelijk een achterstallige klus kunnen aanpakken. We hebben het over dakisolatie. Dit is een werkje wat veel mensen uitstellen omdat ze geen zin hebben in een verbouwing op de zolder of omdat ze geen zin hebben om van buitenaf te isoleren. Jammer, want een dakisolatie levert je een behoorlijke besparing op. Je zou dan ook kunnen kiezen om op het moment dat je dakbedekking is verwijderd een dakisolatie van buitenaf te laten aanbrengen. Deze methode zorgt ervoor dat je binnen in je huis geen ruimte verliest.

Praktische bespaartips

Wanneer je jouw dak laat repareren of vervangen kom je voor een flinke uitgave te staan. Jij kan eenvoudig besparen op de aanschaf van je dak. Hiervoor geven we jou een paar bespaartips.

  • Werk samen met de buren. Is jouw dak toe aan vervanging, dan is de kans groot dat dit bij je buren ook zo is. In dat geval kan je samen een dakdekker inhuren. Deze hoeft slechts één keer voorrijkosten te berekenen, kan efficiënter doorwerken en hoeft slechts één keer de apparatuur te huren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Door het opvragen van offertes valt er flink te besparen op de aanschaf van een hellend dak. Jij bespaart met één druk op de onderstaande button tot wel 40 procent op de totale rekening van de dakdekker.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Mogelijkheden + soorten dakbedekkingen

Een dakbedekking wordt over het dak heen gemonteerd en zorgt voor extra

dakdekkersbedrijf

De voordelen van een groendak

Al heel veel Nederlanders hebben gekozen om een groendak aan te leggen.

Waarop moet een dakdekker letten om zijn werkzaamheden veilig te kunnen verrichten?

Werken in de bouw is niet altijd zonder risico. Dit geldt ook